Combinación de Tecles pa Dibuxos

De sigu√≠o incl√ļyese una llista de combinaciones de tecles d'inter√©s espec√≠ficu pa trabayar con documentos de dibuxu.

Am√°s van ser v√°lides les combinaciones de tecles de LibreOffice.

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun t√°n disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecl√°u, o pal sistema del ordenador.

Tecles de función nos documentos de dibuxu

Tecles r√°pides

Efeutu

(F2)

Amestar o editar testu.

(F3)

Abre'l grupu pa editar los oxetos por separ√°u.

+F3

Zarrar l'editor de grupos.

(May√ļs)(F3)

Abre'l di√°logu Doblar.

(F4)

Abre'l di√°logu Posici√≥n y tama√Īu.

(F5)

Abre el Navegador.

(F7)

Revisa la ortografía.

+F7

Abre el Diccionariu de Sinónimos.

(F8)

Activar/desactivar edición de puntos.

+May√ļs+F8

Afacer al marcu.

Opens Styles window.

Combinaciones de Tecles pa Dibuxos

Tecles r√°pides

Efeutu

Tecla +

Aumenta la escala.

Tecla -

Amenorga la escala.

Tecla * (bloque numbéricu)

Modifica la escala p'amosar tola p√°xina en pantalla.

Tecla / (bloque numbéricu)

Aumenta la escala na seleición actual.

+May√ļs+G

Arrexunta oxetos escoyíos.

May√ļs++A

Dixebra'l grupu escoyíu.

+May√ļs+K

Combina oxetos escoyíos.

+May√ļs+K

Desagrupa los oxetos escoyíos.

+May√ļs++

Traer al frente.

++

Traer alantre.

+-

Unviar tras.

+May√ļs+-

Unviar al fondu.

Combinación de Tecles Específiques pa Dibuxos

Tecles r√°pides

Efeutu

AvP√°g

Pasa a la p√°xina anterior

ReP√°g

Pasa a la p√°xina siguiente

+May√ļs+G

Pasa a la capa anterior

+Tecla de flecha

Pasa a la capa siguiente

Tecla de Flecha

Mueve l'oxetu escoyíu na direición de la flecha

+Tecla de flecha

Mueve la visualización de la páxina na direición escoyida.

-calca mientres arrastres un oxetu. Nota: esti atayu de tecláu namái funciona cuando la opción Copiar al mover de - LibreOffice Draw - Xeneral ta activada (ta activada de mou predetermináu).

Al mover l'oxetu escoyíu va crease una copia.

+Enter cola tecla F6 nun iconu d'oxetu de dibuxu sobre la barra de ferramientes

Inxerta un dibuxu de tama√Īu predetermin√°u nel centru de la vista actual.

May√ļs+F10

Abre'l men√ļ contestual del oxetu escoy√≠u.

(F2)

Camuda a mou testu.

Entrar

Camuda a mou testu si escueye un oxetu de testu.

++

Camuda a mou testu si escueye un oxetu de testu. Si nun hai oxetos de testu o si pasó por tolos oxetos de testu de la páxina, va inxertase una nueva páxina.

Calque y arrastre el mur pa dibuxar un oxetu o modificar el so tama√Īu dende'l centru pa escontra fora.

+ click nel oxetu

Seleici√≥n d'oxetos superpuestos. va escoyese l'oxetu que s'atope xusto detr√°s del oxetu angua√Īo escoy√≠u.

+May√ļs y faer clic sobre un oxetu

Seleici√≥n d'oxetos superpuestos. va escoyese l'oxetu que s'atope xusto delantre del oxetu angua√Īo escoy√≠u.

Tecla May√ļs al escoyer

Si l'oxetu inda nun s'escoyó, amestar a la seleición; si tar, desaniciar de la mesma.

Shift+ abasnar coles mesmes un oxetu

L'oxetu escoyíu muévese esactamente na direición escoyida, yá seya n'horizontal o en vertical.

Tecla May√ļs al aumentar/crear

Llinda'l tama√Īu pa caltener l'aspeutu del oxetu.

Tecla (Tab)

Produzse una seleici√≥n d'oxetos sueltos seg√ļn l'orde de la so creaci√≥n, del primeru al postreru.

Tecla May√ļs (Tab)

Seleici√≥n d'oxetos seg√ļn l'orde de la so creaci√≥n, del postreru al primeru.

Tecla (Esc)

Sale del mou actual.

Salear col tecl√°u nel clasificador de diapositives

Tecles d'atayu

Efeutu

Aniciu/Fin

Asitia'l focu na primera/√ļltima diapositiva.

Tecles de flecha izquierda/drecha o Re P√°x/Av P√°x

Asitia'l focu na siguiente/anterior diapositiva.

Entrar

Cambiar al Mou normal cola diapositiva activa.