Combinación de Tecles pa Dibuxos

De siguío inclúyese una llista de combinaciones de tecles d'interés específicu pa trabayar con documentos de dibuxu.

Amás van ser válides les combinaciones de tecles de LibreOffice.

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Tecles de función nos documentos de dibuxu

Tecles rápides

Efeutu

(F2)

Amestar o editar testu.

(F3)

Abre'l grupu pa editar los oxetos por separáu.

+F3

Zarrar l'editor de grupos.

(Mayús)(F3)

Abre'l diálogu Doblar.

(F4)

Abre'l diálogu Posición y tamañu.

(F5)

Abre el Navegador.

(F7)

Revisa la ortografía.

+F7

Abre el Diccionariu de Sinónimos.

(F8)

Activar/desactivar edición de puntos.

+Mayús+F8

Afacer al marcu.

Opens Styles window.

Combinaciones de Tecles pa Dibuxos

Tecles rápides

Efeutu

Tecla +

Aumenta la escala.

Tecla -

Amenorga la escala.

Tecla * (bloque numbéricu)

Modifica la escala p'amosar tola páxina en pantalla.

Tecla / (bloque numbéricu)

Aumenta la escala na seleición actual.

+Mayús+G

Arrexunta oxetos escoyíos.

Mayús++A

Dixebra'l grupu escoyíu.

+Mayús+K

Combina oxetos escoyíos.

+Mayús+K

Desagrupa los oxetos escoyíos.

+Mayús++

Traer al frente.

++

Traer alantre.

+-

Unviar tras.

+Mayús+-

Unviar al fondu.

Combinación de Tecles Específiques pa Dibuxos

Tecles rápides

Efeutu

AvPág

Pasa a la páxina anterior

RePág

Pasa a la páxina siguiente

+Mayús+G

Pasa a la capa anterior

+Tecla de flecha

Pasa a la capa siguiente

Tecla de Flecha

Mueve l'oxetu escoyíu na direición de la flecha

+Tecla de flecha

Mueve la visualización de la páxina na direición escoyida.

-calca mientres arrastres un oxetu. Nota: esti atayu de tecláu namái funciona cuando la opción Copiar al mover de - LibreOffice Draw - Xeneral ta activada (ta activada de mou predetermináu).

Al mover l'oxetu escoyíu va crease una copia.

+Enter cola tecla F6 nun iconu d'oxetu de dibuxu sobre la barra de ferramientes

Inxerta un dibuxu de tamañu predetermináu nel centru de la vista actual.

Mayús+F10

Abre'l menú contestual del oxetu escoyíu.

(F2)

Camuda a mou testu.

Entrar

Camuda a mou testu si escueye un oxetu de testu.

++

Camuda a mou testu si escueye un oxetu de testu. Si nun hai oxetos de testu o si pasó por tolos oxetos de testu de la páxina, va inxertase una nueva páxina.

Calque y arrastre el mur pa dibuxar un oxetu o modificar el so tamañu dende'l centru pa escontra fora.

+ click nel oxetu

Seleición d'oxetos superpuestos. va escoyese l'oxetu que s'atope xusto detrás del oxetu anguaño escoyíu.

+Mayús y faer clic sobre un oxetu

Seleición d'oxetos superpuestos. va escoyese l'oxetu que s'atope xusto delantre del oxetu anguaño escoyíu.

Tecla Mayús al escoyer

Si l'oxetu inda nun s'escoyó, amestar a la seleición; si tar, desaniciar de la mesma.

Shift+ abasnar coles mesmes un oxetu

L'oxetu escoyíu muévese esactamente na direición escoyida, yá seya n'horizontal o en vertical.

Tecla Mayús al aumentar/crear

Llinda'l tamañu pa caltener l'aspeutu del oxetu.

Tecla (Tab)

Produzse una seleición d'oxetos sueltos según l'orde de la so creación, del primeru al postreru.

Tecla Mayús (Tab)

Seleición d'oxetos según l'orde de la so creación, del postreru al primeru.

Tecla (Esc)

Sale del mou actual.

Salear col tecláu nel clasificador de diapositives

Tecles d'atayu

Efeutu

Aniciu/Fin

Asitia'l focu na primera/última diapositiva.

Tecles de flecha izquierda/drecha o Re Páx/Av Páx

Asitia'l focu na siguiente/anterior diapositiva.

Entrar

Cambiar al Mou normal cola diapositiva activa.