Usar gráficos en LibreOffice

LibreOffice lets you present data graphically in a chart, so that you can visually compare data series and view trends in the data. You can insert charts into spreadsheets, text documents, drawings, and presentations.

Instrucciones pa los gráficos

Los gráficos puen basase nos siguientes datos:

1. Valores de fueyes de cálculu dende rangos de caxelles de Calc

2. Valores de caxella dende una tabla Writer

3. Los valores qu'usté introduz nel diálogu de la tabla de datos de gráficos (pue crear estos gráficos en Writer, Draw o Impress, y pue copiar y apegalos tamién a Calc)

Pa inxertar gráficu

Inxertar diagrames

Escoyer un Tipu de gráficu

Pa editar un gráficu

1. Faiga clic nun gráficu pa modificar les propiedaes del oxetu del gráficu:

Escala y posición na páxina actual.

Alliniación, axustar testu, bordes esternos, y más.

2. Faiga doble clic nun gráficu pa entrar nel mou d'edición gráficu:

Valores de datos del gráficu (pa gráficos colos sos propios datos).

Tipu de gráficu, exes, títulos, lleendes, rexelles, fondos, y más.

3. Faiga doble clic nun elementu del gráficu nel mou d'edición gráficu:

Faiga doble clic nuna exa pa modificar la escala, tipu, color, y más.

Faiga doble clic nun puntu de datos pa escoyer y editar la serie de datos a la que pertenez el puntu.

Con una serie de datos escoyida, faiga clic, y depués doble clic sobre un solu puntu de datos pa editar les propiedaes d'esti puntu (por exemplu, una única barra nun gráficu de barres).

Faiga doble clic na lleenda pa escoyela y editala. Faiga clic sobre un símbolu, y depués doble clic sobre'l mesmu na lleenda escoyida pa editar la serie de datos asociada.

Faiga doble clic en cualesquier otru elementu del gráficu, o faiga clic sobre l'elementu y abra el menú Formatu, pa modificar les propiedaes.

4. Faiga clic fuera del gráficu pa salir del mou d'edición actual.

Iconu de conseyu

Pa imprentar un gráficu d'alta calidá, usté pue esportalu a un ficheru PDF ya imprentalu.

Nel mou d'edición de gráficos, va ver la Barra de formatu" pa gráficos cerca del borde cimeru del documentu. La "Barra de dibuxu" pa gráficos apaez cerca del borde inferior del documentu. La "Barra de dibuxu" amuesa un subconxuntu de los iconos de la barra de ferramientes "Dibuxu de Draw y Impress.

Pue faer clic-derechu a un elementu d'un gráficu p'abrir el menú de contestu. El menú de contestu ufierta munchos comandos pa formatear l'elementu escoyíu.

Editar un títulu de diagrama

Modificar la exa del diagrama

Editar una lleenda de diagrama

Amestar una testura a les barres del gráficos

Vista 3D