Opciones

Use esti diálogu pa definir les opciones que tán disponibles pa los distintos tipos de gráficos. Los conteníos del diálogu Opciones depende del tipu de gráficu.

P'aportar a esti comandu...

Escueya la llingüeta Formatu - Formatu de seleición - Series de datos - Opciones (Gráficos)

Alliniar serie de datos a:

Esta área dexa escoyer ente dos escales de la exa Y. Les exes namái puen ampliase y puédese-yos asignar atributos por separáu.

Exa-Y primariu

Esta opción ta activa de mou predetermináu. Toles series de datos allíniense respectu a la exa Y primariu.

Exa-Y secundariu

Controla la escala de les exes Y. Esta exa namái queda visible si siquier asígnase-y una serie de datos y ta activa la vista de la exa.

Configuración

Definir los valores d'un gráficu de barres nesta área. Cualquier cambéu aplicar a toles series de datos del gráficu, non yá a los datos escoyíos.

Espaciu

Define l'espaciu ente les columnes en porcentaxe. L'espaciu máximu ye 600%.

Sobreponer

Define los valores necesarios pa superponer les series de datos. Pue escoyer ente -100 y +100%.

Llinies de conexón

Nos gráficos de columna (barra verticale) "apilada" y "porcentaxe", marque esti caxellu de verificación pa xunir con una llinia los valores d'una mesma serie de datos.

Amosar les barres xuntes

Si amuésense dos exes nun gráficu de barres, y delles series de datos tán enllazaes a la primer exa, ente qu'otres series tar a la segunda exa, entós dambos conxuntos de series de datos van amosase independienteme, asolapándose unu al otru.

Como resultancia, les barres enllazaes a la segunda Exa Y tapen parcial o dafechu a les enllazaes a la primer Exa Y. Pa evitar esto, activar la opción d'amosar les barres xuntes. Les barres de les distintes series de datos amuésense como si estiviesen enllazaes a una sola exa.

Sentíu horariu

Disponible pa gráficos circulares y d'aníu. El sentíu por defeutu nel que s'ordenar les porciones d'un gráficu circular ye'l contrariu al de les aguyes del reló. Active'l caxellu Sentíu aguyes del reló pa dibuxar les porciones nel sentíu opuestu.

Ángulu d'entamu

Arrastre'l puntito a lo llargo del círculu o faiga clic en cualquier posición del círculu pa configurar l'ángulu d'entamu d'un gráficu circular o d'aníu. L'ángulu d'entamu ye la posición matemática del ángulu onde s'empecipia'l dibuxu de la primer porción. Un valor de 90 graos dibuxa la primer porción na posición de les 12. Un valor de 0 graos empieza na posición de les 3.

Iconu de nota

Nos gráficos 3D circulares y d'aníu creaos con versiones antigües del programa, l'ángulu d'entamu ye de 0 graos en cuenta de 90 graos. Pa gráficos 2D, tanto nuevos como antiguos, l'ángulu d'entamu per defeutu ye de 90 graos.

Iconu de nota

Cuando camuda l'ángulu d'entamu o'l sentíu, namái les últimes versiones del programa amuesen los cambeos. Les versiones antigües amuesen el gráficu usando los valores por defeutu: Sentíu contrariu a les aguyes del reló y ángulu d'entamu de 90 graos (gráficos circulares 2D) o 0 graos (gráficos circulares 3D).

Graos

Introduza l'ángulu d'entamu ente 0 y 359 graos. Tamién pue faer clic nes fleches pa camudar el valor amosáu.

Valores faltantes en gráfica

Dalguna vegada los valores falten nes series de datos que s'amuesen nuna gráfica. Pues escoyer distintes opciones de como la gráfica fai falta los valores. La opciones tán disponibles solo pa dellos tipos de gráfica.

Dexar salida

Pa los valores faltantes, el valor de y va amosase como cero de forma predeterminada pa gráfiques de columna, barres llinies y de rede o matriz.

Asumir cero

Pa los valores faltantes, el valor de y va amosase como cero de forma predeterminada pa gráfiques d'área.

Llinia continua

Pa los valores faltantes, el valor de y va amosase como cero de forma predeterminada pa gráfiques de tipu XY.

Incluyir valores de les caxelles ocultes

Checa que tamién amuese valores de caxelles ocultes actuales dientro de la fonte de rangos de caxella.