Funciones del usuariu

Les funciones personalizaes puen utilizase en LibreOffice Calc de les siguientes maneres:

Definir una función con LibreOffice Basic

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic.

2. Calque sobre'l botón Editar. Va Ver el Basic-IDE.

3. Introduza'l códigu de función. Nesti exemplu, defínese la función VOL(a; b; c), que calcula'l volume d'un cuerpu sólidu rectangular con llargores a, b y c nos llaos:

Function VOL(a, b, c)
    VOL = a*b*c
    End Function

4. Zarru la ventana de la IDE de Basic.

La función guardar automáticamente nel módulu predetermináu y queda disponible. Si va aplicar la función nun documentu de Calc que se va a utilizar n'otru equipu, pue copiar la función nel documentu de Calc como se describe nel apartáu siguiente.

Copiar una función nun documentu

Nel pasu 2 de "Definir una función con LibreOffice Basic", nel diálogu Macro , fixo clic en Editar. De mou predetermináu, nel campu Macro dende atópase escoyíu'l módulu Los mios macros - Estándar - Módulu1. La biblioteca Estándar atopar nel directoriu del usuariu de mou llocal.

Si deseya copiar la función definida pol usuariu nun documentu de Calc:

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic.

2. Nel campu Macro dende, escueya Los mios macros - Estándar - Módulu1 y faiga clic en Editar.

3. Na IDE de Basic, escueya l'orixe de la función definida pol usuariu y cópielo nel cartafueyu.

4. Zarru la IDE de Basic.

5. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic.

6. Nel campu Macro dende, escueya (Nome de documentu de Calc) - Estándar - Módulu1. Faiga clic en Editar.

7. Pege el conteníu del cartafueyu nel Basic-IDE del documentu.

Aplicar una función definida pol usuariu en LibreOffice Calc

Una vegada definida la función VOL(a; b; c) na IDE de Basic, pue aplicala de la mesma que les funciones instalaes en LibreOffice Calc.

1. Abra un documentu de Calc ya introduza númberos pa los parámetros de función a, b y c nes caxelles A1, B1 y C1.

2. Coloque'l cursor n'otra caxella ya introduza lo siguiente:

=VOL(A1;B1;C1)

3. La función evalúase y la resultancia reparar na caxella escoyida.