Usu d'escenarios

Un escenariu de LibreOffice Calc ye un conxuntu de valores en caxelles que puen ser usaes pa cálculos. Usté asigna a un nome cada escenariu na to fueya. Define distintos escenarios na mesma fueya, caúnu tendra distintos valores na caxelles. Entós pues facilmente camudar el conxuntu de valores na caxella pol nome y darréu reparar la resultancia. Los escenarios son ferramientes pa contestar entrugues de "que pasaría".

Crear escenarios personalizaos

Pa crear un escenariu, escueya toles caxelles que contienen lo datos pal escenariu.

1. Select the cells that contain the values that will change between scenarios. To select multiple cells, hold down the key as you click each cell.

2. Escueya Ferramientes - Escenario. Apaez el cuadru de diálogu Crear escenariu.

3. Introduza'l nome del escenariu y dexe los otros campos como tan colos valores predeterminaos. Zarre'l diálogu con Aceutar. El so escenariu nuevu activase automáticamente.

Utilizar escenarios

Los escenarios puen ser escoyíos nel Navegador.

1. Abre'l Navegador col iconuNavigador iconudel Navegador na barra estandar.

2. Click the Scenarios icon Scenarios icon in the Navigator.

Nel Navegador pue ver los escenarios definíos y los comentarios inxertaos al crealos.

Iconu de nota

Si quies saber cualos son los valores dientro del escenariu afectáu sobre los valores, escueye Ferramientes - Detective - Raestrea los precedentes. Pues ver caxelles a les caxelles que son directamente dependiente de l caxella actual.