Crear Tables dinámiques

1. Escueya l'área de datos d'una fueya de cálculu xuntu colos títulos de filera y de columna.

2. Escueya Datos - Tabla dinámica - Crear. Ábrese'l diálogu Escoyer orixe. Escueya Seleición actual y faiga clic en Aceutar. Les testeres de la tabla amuésense como botones nel diálogu Tabla dinámica. Arrastre estos botones escontra'l llugar deseáu y asítielos nes árees "Campos de páxina", "Campos de columna", "Campos de filera" y "Campos de datos".

3. Arrastre los botones deseyaos a una de los cuatro árees.

Arrastre un botón al área Campos de páxina pa crear un botón y un cuadru de llista na parte cimera de la tabla dinámica xenerada. El cuadru de llista pue utilizase pa peñerar la tabla dinámica por aciu del conteníu del elementu escoyíu. Na tabla dinámica xenerada, pue abasnar y asitiar pa utilizar otru campu de páxina como filtru.

Si asítiase'l botón nel área Campos de datos, va asignáse-y una etiqueta que tamién amuesa la fórmula que se va a utilizar pa calcular los datos.

1. L'orde de los botones pue modificar en cualquier momentu moviéndolos a un llugar distintu del área col mur.

2. Vuelva asitiar un botón nel so sitiu moviéndolo col mur del área a los otros botones.

3. To open the Data Field dialog, double-click one of the buttons in the Row Fields or Column Fields area. Use the dialog to select if and to what extent LibreOffice calculates display subtotals.

Pa salir del diálogu Tabla dinámica, faiga clic n'Aceutar. Agora va inxertase un botón Filtru, o un botón de páxina pa cada campu de datos que s'asignara nel área Campos de páxina. La tabla dinámica s'inxerta más embaxo.

Open file with example: