Caxelles con formatu de moneda

LibreOffice Calc dexa asignar a los númberos cualquier formatu de moneda. Al faer clic nel iconuMoneda Iconu de la barra Formatu pa formatear un númberu, asignar a la caxella'l formatu de moneda predetermináu, establecíu en - Configuración d'idioma - Idiomes.

Iconu de nota

L'intercambiu de documentos de LibreOffice Calc pue inducir a confusión si un usuariu con un formatu de moneda predetermináu distintu carga'l so documentu de LibreOffice Calc.

En LibreOffice Calc pue establecese qu'un númberu formateáu como "1,234.50 €" siga representando euros n'otru país y nun se convierta en dólares.

Nel diálogu Formatu de caxelles (ficha Formatu - Caxella - ficha Númberos) ) puen modificar dos parámetros de país del formatu de moneda. Nel cuadru combináu Idioma, escueya la configuración básica pa separadores de decimales y de millares. Nel cuadru de llista Formatu, pue escoyer el símbolu de moneda y la so posición.

1. Por exemplu, si la llingua ta configurada como"Predeterminada" y utiliza la configuración rexonal d'alemán, el formatu de moneda va ser "1.234,00 €". Poro, el puntu usa enantes de los díxitos de los millares y la coma, enantes de les posiciones decimales. Si escueye'l formatu de moneda subordinada "$ Inglés (EE. UU.)" nel cuadru de llista Formatu, va recibir el siguiente formatu: "$ 1.234,00". Como pue ver, los separadores nun camudaron. Namái se camudó y convirtió el símbolu de moneda, pero'l formatu soxacente de la notación caltener na configuración rexonal local.

2. Si, en Idioma, convierte les caxelles a "Inglés (EE.UU.)", tamién se va tresferir la configuración rexonal d'inglés y el formatu de moneda predetermináu va ser "$ 1,234.00".