Rellenar datos automáticamente basándose en caxelles axacentes

La opción de AutoRellenar y el comandu de serie dexen rellenar les caxelles con datos automáticamente.

Usar el AutoRellenar

AutoRellenar xenera automáticamente una serie de datos basada nun patrón definíu.

1. Nuna fueya, faiga clic nuna caxella y escriba un númberu.

2. Faiga clic n'otra caxella y, de siguío, vuelva faer clic na caxella na qu'escribió'l númberu.

3. Arrastre l'agarradera de rellenu de la esquina inferior derecha de la caxella poles caxelles que deseye rellenar, y suelte el botón del mur.

Les caxelles rellenar con númberos ascendentes.

Iconu de conseyu

Pa crear rápido una llista de díes consecutivos, escriba Llunes nuna caxella y arrastre l'agarradera de rellenu.

Hold down if you do not want to fill the cells with different values.

Iconu de nota

Si escueye dos o más caxelles axacentes que contienen distintos númberos y abasna, les caxelles restantes rellenar col patrón aritméticu que se reconoz nos númberos. La función d'autocompletáu tamién reconoz les llistes personalizaes que se definen en - LibreOffice Calc - Llistes ordenaes.

Iconu de conseyu

Pue faese doble clic na maniya de rellenu por que, de forma automática, rellene toles columnes baleres del bloque de datos activu. Por exemplu, escriba Ene n'A1; de siguío, arrastre embaxo la maniya de rellenu hasta A12 por que na primer columna apaezan los dolce meses del añu. Darréu, introduza valores en B1 y C1. Escueya esos dos caxelles y faiga doble clic na maniya de rellenu. D'esta forma, el bloque de datos B1:C12 rellénase automáticamente.

Usar una serie definida

1. Escueya l'área de caxelles na fueya que deseya rellenar.

2. Escueya Editar - Rellenar - Serie.

3. Escueya los parámetros pa la serie.

Si escueye una serie aritmética, la medría qu'especifique se va amestar a cada númberu consecutivu de la llinia pa crear el valor siguiente.

Si escueye una serie xeométrica, la medría qu'especifique se va multiplicar per cada númberu consecutivu pa crear el valor siguiente.

Si escueye una serie de fecha, la medría qu'especifique va amestar a la unidá de tiempu especificada.