Deactivating Automatic Changes

By default, LibreOffice automatically corrects many common typing errors and applies formatting while you type. You can immediately undo any automatic changes with +Z.

De siguío esplícase cómo desactivar y volver activar los cambeos automáticos en LibreOffice Calc:

Completar automáticamente testos y númberos

Al introducir una entrada nuna caxella LibreOffice Calc ufiérta-y la posibilidá de repitir automáticamente una entrada esistente na mesma columna. Esta función llámase Entrada automática.

To turn the AutoInput on and off, set or remove the check mark in front of Tools - AutoInput.

Conversión automática a formatu de fecha

LibreOffice Calc convierti automáticamente delles entraes en feches. Por exemplu, la entrada 1.1 pue interpretase como 1 de xineru del presente añu, según la configuración rexonal del sistema operativu, y dempués amuésase en función del formatu de fecha que s'aplique a la caxella.

P'asegurase de qu'una entrada interprétese como testu, faiga que la precieda un apóstrofe. L'apóstrofe nun s'amuesa na caxella.

Les comines van trocar con comines tipográfiques.

Escueya Ferramientes - Opciones de autocorreición. Vaya a la llingüeta Opciones rexonales y desmarque el caxellu Trocar.

El conteníu de les caxelles empieza siempres con mayúscules

Escueya Ferramientes - Opciones de Autocorreición. Faiga clic na ficha Opciones. Desmarque Empecipiar toles frases con mayúscules.

Trocar una pallabra por otra

Escueya Ferramientes - Opciones de Autocorreición. Faiga clic na ficha Trocar. Escueya la pareya de pallabres y faiga clic en Desaniciar.