Combinaciones de tecles nes fueyes de cálculu

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Pa rellenar l'área de caxelles escoyida cola fórmula escrita na llinia d'entrada, calque + Intro. Caltenga calcaes les tecles + Mayús + Intro p'aplicar el formatu de la caxella d'entrada a tola área de caxelles.

Pa crear una matriz na que toles caxelles contengan la información escrita na Llinia d'entrada, calque Mayús + + Intro. Los componentes de la matriz nun puen editase.

Pa seleicionar múltiples caxelles n'árees distintes d'una fueya, caltenga primíes les tecles y arraste'l mur peles distintes árees.

Pa escoyer delles fueyes d'una fueya de cálculu, caltenga calcada y calque nes llingüetes de nome correspondientes asitiaes na parte inferior l'área de trabayu. Pa escoyer una única fueya d'una seleición, faiga clic na llingüeta del nome de dicha fueya mientres caltién calcada la tecla Mayús.

Pa inxertar un saltu de llinia manual nuna caxella, faiga clic nella y depués calque + Intro.

Pa desaniciar el conteníu de les caxelles esbillaes, calque Retrocesu. Eso abrirá la caxa de diálogu Desaniciar conteníu , na que va poder escoyer el conteníu de la caxella que quier desaniciar. Pa desaniciar el conteníu ensin abrir la caxa de diálogu, calque na tecla Delete.

Salear por una fueya de cálculu

Atayos de tecles

Efeutu

+ Entamu

Mueve'l cursor a la primer caxella de la fueya (A1).

+ Fin

Mueve'l cursor a la última caxella que contién datos.

(Entamu)

Mueve'l cursor a la primer caxella de la filera actual.

(Fin)

Mueve'l cursor a la última caxella de la filera actual.

Shift+Home

Seleiciona toles caxelles dende l'actual hasta la primer caxella de la filera.

Shift+End

Seleiciona toles caxelles dende l'actual hasta la cabera caxella de la filera.

Mayús+Páx Arr

Seleiciona les caxelles dende l'actual hasta una páxina encima de la columna, o amplía la seleición actual una páxina encima.

Mayús+Páx abax

Seleiciona les caxelles dende l'actual hasta una páxina abaxo na columna o amplía la seleición esistente una páxina abaxo.

+ flecha esquierda

Mueve'l cursor en borde esquierdu del área de datos actual. Si la columna asitiada a la izquierda de la caxella que contién el cursor ta balera, el cursor mover escontra la esquierda hasta la siguiente columna que contenga datos.

+ flecha derecha

Mueve'l cursor en borde derechu del área de datos actual. Si la columna asitiada a la derecha de la caxella que contién el cursor ta balera, el cursor mover escontra la derecha hasta la siguiente columna que contenga datos.

+ flecha enriba

Mueve'l cursor en borde cimeru del área de datos actual. Si la filera asitiada enriba de la caxella que contién el cursor ta balera, el cursor muévese escontra riba hasta la siguiente filera que contenga datos.

+ flecha embaxo

Mueve'l cursor en borde inferior del área de datos actual. Si la filera asitiada debaxo de la caxella que contién el cursor ta balera, el cursor muévese escontra baxo hasta la siguiente filera que contenga datos.

+ Mayús + Flecha

Escueye toles caxelles que contienen datos a partir de la caxella actual hasta'l final del rangu continuu de caxelles de datos na mesma direición de la flecha calcada. Si úsase pa escueye fileres y columnes xuntes escuéyese un rangu de caxelles rectangular.

+ RePág

Muévese una fueya a la izquierda.

In the print preview: Moves to the previous print page.

+ AvPág

Muévese una fueya a la derecha.

In the print preview: Moves to the next print page.

+Páx Arr

Muévese una pantalla a la izquierda.

+Páx abx

Muévese una pantalla a la derecha.

+ RePág

Amiesta la fueya anterior a la seleición de fueyes actual. Si escueyen toles fueyes d'una fueya de cálculu, esta combinación de tecles namái escueye la fueya anterior. Convierte la fueya anterior na actual.

+ AvPág

Amiesta la fueya siguiente a la seleición de fueyes actual. Si escueyen toles fueyes d'una fueya de cálculu, esta combinación de tecles namái escueye la fueya siguiente. Convierte la fueya siguiente na actual.

+ *

siendo (*) el signu de multiplicación del tecláu numbéricu

Escueye l'área de datos na que s'atopa'l cursor. Una área de datos axunta una serie de caxelles allegantes; contién datos y que ta llindada por files y columnes baleres.

+ /

siendo (/) el signu de división del tecláu numbéricu

Escueye l'área de fórmula de matriz na que s'atopa'l cursor.

+ RePág

Inxerta caxelles (como dientro del menú Inxertar - Caxelles)

+ RePág

Desanicia caxelles (como nel menú Editar - Desaniciar caxelles)

Tecla Intro (nun rangu escoyíu)

Moves the cursor down one cell in a selected range. To specify the direction that the cursor moves, choose - LibreOffice Calc - General.

+ ` (ver nota baxo esta tabla)

Amuesa o escuende formular en vegada del valor en toles caxelles.

Iconu de nota

La tecla ` esta alcontráu siguíu de la tecla "INTRO" na mayoría de los teclaos. Si'l to tecláu nun amuesa esta tecla, pues asignar otra tecla: Escueya Ferramientes - Personalizar, faiga clic na llingüeta de tecláu. Escueya la categoría de "Ver" y na función de "Alteriar Formula".

Tecles de función nes fueyes de cálculu

Atayos de tecles

Efeutu

+ F1

Amuesa la nota acomuñada a la caxella actual

(F2)

Camuda a mou d'edición y asitia el cursor a la fin del conteníu de la caxella actual. Vuélvala a calcar pa salir del mou d'edición.

Si'l cursor atopar nun cuadru d'entrada d'un diálogu que dispon del botón Embrivir, el diálogu va anubrise y el cuadru d'entrada va permanecer visible. Vuelva calcar F2 pa volver amosar el diálogu completu.

+ F2

Abre l'Asistente pa funciones.

Mayús + + F2

Mueve'l cursor a la Llinia d'entrada onde pue escribir una fórmula pa la caxella actual.

+ F3

Abre'l diálogu Definir nomes.

Shift++F4

Amuesa o anubre l'Esplorador de bases de datos.

F4

Reorganiza les referencies relatives o absolutes (por exemplu, A1, $A$1, $A1, A$1) nel campu d'entrada.

(F5)

Amuesa o anubre el Navegador.

(Mayús)(F5)

Rastrexa los dependientes.

Mayús+F7

Rastrexa los precedentes.

Mayús + + F5

Mueve'l cursor de la Llinia d'entrada al cuadru Área de fueya.

(F7)

Revisa la ortografía de la fueya actual.

+ F7

Abre'l Diccionariu de sinónimo si la caxella actual contién testu.

(F8)

Activa y desactiva el mou de seleición adicional. Esti mou dexa utilizar les tecles de cursor p'ampliar la seleición. Tamién pue ampliala calcando n'otra caxella.

+ F8

Destaca les caxelles que contienen valores.

(F9)

Recalcula cambeos de formular nes fueyes actuales.

+ F9

Recalcula toes formular en toles fueyes.

+ F9

Anova la diagrama escoyíu.

Opens the Styles window where you can apply a formatting style to the contents of the cell or to the current sheet.

(Mayús)(F11)

Crea una plantía de documentu.

Mayús + F11

Anova les plantíes.

(F12)

Arrexunta l'área de datos escoyida.

+ F12

Desagrupa l'área de datos escoyida.

+Flecha abaxo

Aumenta l'altor de la filera actual (namái nel mou de compatibilidá col antiguu OpenOffice.org).

+Flecha arriba

Mengua l'altor de la filera actual (namái nel mou de compatibilidá col antiguu OpenOffice.org).

+Flecha drecha

Aumenta l'anchu de la columna actual.

+ Flecha izquierda

Amenorga l'anchu de la columna actual.

+ Mayús + tecla de flecha

Optimiza l'anchu de columna o l'altor de filera según la caxella actual.

Formateáu de caxelles por aciu combinaciones de tecles

Los siguientes formatos de caxella puen aplicase dende'l tecláu:

Atayos de tecles

Efeutu

+ 1 (non nel tecláu numbéricu)

Abre'l diálogu de formatu de caxelles

+ Mayús + 1 (non del tecláu numbéricu)

Dos decimales, separador de miles

+ Mayús + 2 (non del tecláu numbéricu)

Formatu esponencial predetermináu

+ Mayús + 3 (non del tecláu numbéricu)

Formatu de fecha predetermináu

+ Mayús + 4 (non del tecláu numbéricu)

Formatu de moneda predetermináu

+ Mayús + 5 (non del tecláu numbéricu)

Formatu de porcentaxes predetermináu (con 2 decimales)

+ Mayús + 6 (non del tecláu numbéricu)

Formatu predetermináu

Usu de la Tabla dinámica

Tecles

Efeutu

Tabulador

Camuda'l focu percorriendo palantre les árees y botones del diálogu.

Mayús+Tabulador

Camuda'l focu percorriendo escontra tras les árees y botones del diálogu.

Flecha arriba

Mueve'l focu un elementu escontra riba nel área actual del diálogu.

Flecha abaxo

Mueve'l focu un elementu escontra baxo nel área actual del diálogu.

Flecha izquierda

Mueve'l focu un elementu a la izquierda nel área actual del diálogu.

Flecha drecha

Mueve'l focu un elementu a la derecha nel área actual del diálogu.

(Entamu)

Escueye'l primer elementu del área actual del diálogu.

(Fin)

Escueye l'últimu elementu del área actual del diálogu.

y el caráuter sorrayáu de la pallabra "Filera"

Copia o mueve'l campu actual al área "Filera".

y el caráuter sorrayáu de la pallabra "Columna"

Copia o mueve'l campu actual al área "Columna".

y el caráuter sorrayáu de la pallabra "Datos"

Copia o mueve'l campu actual al área "Datos".

+ flecha enriba

Mueve'l campu actual un llugar escontra riba.

+ flecha embaxo

Mueve'l campu actual un llugar escontra baxo.

+ flecha esquierda

Mueve'l campu actual un llugar a la izquierda.

+ flecha derecha

Mueve'l campu actual un llugar a la derecha.

+ Entamu

Mueve'l campu actual a la primer posición.

+ Fin

Mueve'l campu actual a la última posición.

+ O

Amuesa les opciones correspondientes al campu actual.

Supr

Desanicia'l campu actual del área.