Alerta de fallos

Defina'l mensaxe de fallu que se deba amosar al introducir datos incorrectos nuna caxella.

Tamién pue executase una macro con un mensaxe de fallu. A la fin d'esta páxina amuésase una macro d'exemplu.

P'aportar a esti comandu...

Choose Data - Validity - Error Alert tab.

Amosar mensaxe de fallu al entrar valores incorrectos

Amuesa'l mensaxe de fallu que s'introduz na seición Conteníu al ingresar datos inválidos nuna caxella. El mensaxe amosar pa prevenir l'ingresu de datos inválidos cuando ta habilitada esta opción.

En dambos casos, si escueye la opción "Detener" la entrada incorrecta bórrase y restablezse na caxella'l valor anterior. Lo mesmo asocede si zarra los diálogos "Alvertencia" y "Información" calcando'l botón Encaboxar. Si zarra los diálogos col botón Aceutar, la entrada incorrecta nun se desaniciar.

Conteníos

Aición

Escueya l'aición que deseye que tenga llugar al introducir datos incorrectos nuna caxella. L'aición "Detener" refuga la entrada incorrecta y amuesa un diálogu que se debe zarrar calcando Aceutar. Les acciones "Alvertencia" y "Información" amuesen un diálogu que pue zarrase calcando Aceutar o Encaboxar. La entrada incorrecta namái se refuga si faise clic en Encaboxar.

Esaminar

Abre'l diálogu Macro, onde pue escoyer la macro que se va executar al introducir datos incorrectos nuna caxella. La macro execútase dempués d'amosar el mensaxe de fallu.

Títulu

Escriba'l títulu de la macro o'l mensaxe de fallu que deseya que s'amuese al introducir datos incorrectos nuna caxella.

Mensaxe de fallu

Escriba'l mensaxe que deseya que s'amuese al introducir datos incorrectos nuna caxella.

Macro d'exemplu:

Function ExampleValidity(CellValue as String, TableCell as String)
Dim msg as string
msg = "Invalid value: " & "'" & CellValue & "'"
msg = msg & " in table: " & "'" & TableCell & "'"
MsgBox msg ,16,"Error message"
End Function