Tabla dinámica

Especifique'l diseñu de la tabla xenerada pola Tabla dinámica.

P'aportar a esti comandu...

Choose Insert - Pivot Table, in the Select Source dialog choose the option Current selection.

Choose Insert - Pivot Table, in the Select Source dialog choose the option Data source registered in LibreOffice, click OK to see Select Data Source dialog.

Tabla dinámica

La Tabla dinámica amuesa los campos de datos en forma de botones que pue abasnar y asitiar pa definir la Tabla dinámica.

Diseñu

Pa definir el diseñu d'una Tabla dinámica, arrastre y coloque los botones del campu de datos nes árees Campos de páxina, Filera, Columna y Campos de datos. Tamién pue utilizase la función d'abasnar y asitiar pa camudar la disposición de los campos de datos nuna Tabla dinámica.

LibreOffice incorpora automáticamente una etiqueta a los botones que s'abasnar a l'área Campos de datos. La etiqueta contién el nome del campu de datos y la fórmula que crea los datos.

Pa camudar la función utilizada nun campu de datos, faiga doble clic nun botón del área Campos de datos p'abrir el diálogu Campu de datos. Tamién pue faer doble clic nos botones de les árees Filera o Columna.

Opciones

Amuesa o anubre opciones adicionales pa definir la Tabla dinámica.

Resultancia

Especifica les definiciones pa'mosar los resultaos de la Tabla dinámica.

Seleición de

Escueya l'área que contién los datos pa la tabla dinámica actual.

Resultancia en

Escueya l'área na que deseya amosar los resultaos de la Tabla dinámica.

Amenorgar/Aumentar

Faiga clic nel iconu Amenorgar pa menguar el diálogu al tamañu del campu d'entrada. Esto facilita'l marcar la referencia riquida na fueya. L'iconu conviértese automáticamente en Maximizar. Faiga clic pa restaurar el tamañu orixinal del diálogu.

El diálogu embrivir de forma automática al calcar sobre la tabla col botón del mur y definir una área. Al soltar el botón del mur, el diálogu amosar de nuevu nel so tamañu completu y l'área definida col mur destacar nel documentu con un borde azul.

Iconu

Amenorgar

Iconu

Maximizar

Iconu d'alvertencia

Si l'área escoyida contién datos, la Tabla dinámica sobrescríbelos. Pa evitar la perda de datos, dexe que la Tabla dinámica escueya automáticamente l'área p'amosar los resultaos.

Inorar fileres baleres

Fai casu omiso de los campos baleros del orixe de datos.

Identificar categoríes

Asignaautomáticamente files ensin etiqueta a la categoría de fileres cimeres.

Columnes de totales

Calcula y amuesa el total del cálculu de columna.

Files de totales

Calcula y amuesa el total del cálculu de filera.

Amestar filtru

Amiesta un botón Filtru a les tables dinámiques de datos que se basen en datos de fueya de cálculu.

Abre'l diálogu Filtru.

Habilitar la función de profundización en detalles

Marque esti caxellu de verificación y faiga doble clic nuna etiqueta d'elementu de la tabla p'amosar o anubrir los detalles del elementu. Desmarque'l caxellu de verificación y faiga doble clic nuna caxella de la tabla pa editar el so conteníu.

Pa ver los detalles dientro d'una tabla dinámica

Siga unu d'estos procedimientos:

Si fai doble clic nun campu con campos axacentes nel mesmu nivel, va abrise'l diálogu Amosar detalle:

Amosar detalle

Escueya'l campu del que deseye ver los detalles.