Funciones de matriz

Esta categoría contién les funciones de matriz.

¬ŅQu√© ye una matriz?

Una matriz ye una √°rea de caxelles enllazada d'una fueya de c√°lculu, que les sos caxelles contienen valores. files y 3 columnes ye una matriz de 3 x 3:

A

B

C

1

7

31

33

2

95

17

2

3

5

10

50

La mínima matriz posible son dos caxelles axacentes, 1 x 2 o 2 x 1.

¬ŅQu√© ye una f√≥rmula de matriz?

Denominar f√≥rmula de matriz la que dexa evaluar los valores individuales d'una √°rea de caxelles. La diferencia ente una f√≥rmula de matriz y otru tipu de f√≥rmula ye qu'aqu√©lla nun emplega un √ļnicu valor, sin√≥n dellos valores simult√°neamente.

Una fórmula de matriz non yá pue procesar dellos valores, sinón tamién devolver delles resultancies. La resultancia d'una fórmula de matriz tamién ye una matriz.

Pa multiplicar los valores por 10 de les caxelles individuales de la matriz de riba, nun precisa aplicar una fórmula pa cada caxella o valor individual. Nel so llugar precisa usar una simple formula de matriz. Escueya un rangu de 3 x 3 caxelles n'otra parte de la fueya de cálculu, ingrese la fórmula =10*A1:C3 y confirme esta entrada usando la combinación de tecles +Shift+Enter. La resultancia ye una matríz de 3 x 3 nel cual cada valor individual nel rangu de caxella (A1:C3) son multiplicaos por 10.

Puen utilizase otru operadores, amás de la multiplicación, nel área (matriz) de referencia. LibreOffice Calc dexa sumar (+), restar (-), multiplicar (*), estremar (/), alzar a potencies (^), concatenar (&) y comparar (=, <>, <, >, <=, >=). Los operadores puen utilizase en cada unu de los valores individuales del área de caxelles; devuelven la resultancia en forma de matriz, si la fórmula escribióse como fórmula de matriz.

Comparancia d'operadores nuna formula natriz trata les caxelles baleres del mesmu mou que nuna formula normal, eso ye, tantu como cero o como una cadena balera. Por exemplu, si les caxelles A1 y A2 t√°n baleres en formular {=A1:A2=""} y {=A1:A2=0} dambes tornen 1 columan 2 files de matriz y caxelles conteniendo VERDADERU.

¬ŅCu√°ndo se deben utilizar f√≥rmules de matriz?

Utilice fórmules de matriz si tien de repitir los mesmos cálculos con valores distintos. Si más palantre decide camudar el métodu de cálculu, namái tendrá de modificar la fórmula de matriz. P'amestar una fórmula de matriz, escueya tola matriz y faiga los cambeos necesarios na fórmula.

Les fórmules de matriz representen un aforru d'espaciu cuando se deben calcular munchos valores, yá que utilicen una cantidá amenorgada de memoria. Coles mesmes, les matrices son una ferramienta fundamental pa llevar a cabo cálculu complexos, yá que dexen incluyir delles árees de caxelles nos cálculos. LibreOffice dispon de diverses funciones matemátiques pa matrices, como la función MMULT pa multiplicar dos matrices o SUMA.PRODUCTU pa calcular el productu escalar de dos matrices.

Usu de fórmules de matriz en LibreOffice Calc

Tami√©n pue crease una f√≥rmula "normal" na que l'√°rea de referencia, como los par√°metros, indique una f√≥rmula de matriz. La resultancia llograr de la interseici√≥n del rangu de referencia y de les fileres o columnes nes que s'atopa la f√≥rmula. Si nun hai interseici√≥n o si l'√°rea de la interseici√≥n toma delles fileres o columnes amosar√°se un mensaxe de fallu #VALOR!. Nel exemplu siguiente il√ļstrase esti conceutu:

Crear fórmules de matriz

Pa crear una fórmula de matriz por aciu el Asistente pa funciones, tendrá d'escoyer el caxellu de verificación Matriz por que les resultancies devolver nuna matriz. En casu contrariu, namái se va devolver el valor correspondiente a la caxella cimera esquierda de la matriz.

Si escribe la fórmula de matriz directamente na caxella, tendrá d'utilizase la combinación de tecles Shift++Enter, en llugar de la tecla Enter. Solo entós formular va convertir nuna formula de matriz.

Iconu de nota

Les fórmules de matriz amosar en LibreOffice Calc ente llaves. Nun ye posible crear fórmules de matriz escribiendo les llaves manualmente.

Iconu d'alvertencia

Les caxelles d'una matriz de resultancies tán automáticamente protexíes contra cambeos. Sicasí, pue editar o copiar la fórmula de matriz si escueye tola área de caxelles de la matriz.

Utilizando Constantes de Matrices En llinia en Formules

Calc sofita constantes de matrices en llinia en formules. Un matriz en llinia ye arrodi√°u por llaves, '{' y '}'. Los elementos pue ser ca√ļna un n√ļmberu (inclusive negativos), una constante l√≥xica (TRUE, FALSE), o una cadena lliteral. Espresiones non-constantes nun t√°n dex√°u. Los matrices pue ser entrada nuna √≥ m√°s files, y una √≥ m√°s columnes. Toles fileres tien que tener igual n√ļmberu d'elementos, toes columnes debe consista de la mesma n√ļmberu d'elementos.

The column separator (separating elements in one row) and the row separator are language and locale dependent. But in this help content, the ';' semicolon and '|' pipe symbol are used to indicate the column and row separators, respectively. For example, in the English locale, the ',' comma is used as the column separator, while the ';' semicolon is used as the row separator.

Iconu de conseyu

You can view and change the row and column separator in - Calc - Formula - Separators.

Les matrices nun puen tar a√Īeraes.

Exemplu:

={1;2;3}

Un matriz d'una filera que consiste de tres n√ļmberos: 1, 2, y 3.

Pa ingresar esta matriz como constante, escuéyese tres caxelles nuna filera, depués escríbese formular ={1;2;3} usando llaves, puntu y comes, depués primir +Shift+Enter.

={1;2;3|4;5;6}

Un matriz con dos fileres y trés valores en cada filera.

={0;1;2|FALSE;TRUE;"dos"}

Un matriz con datos mistos.

=ENSIN({1;2;3})

Entráu como un formula matriz, retorno'l resulto de trés calculaciones d'ENSIN colos argumentos 1, 2, y 3.

Editar fórmules de matriz

1. Select the cell range or array containing the array formula. To select the whole array, position the cell cursor inside the array range, then press +/, where / is the Division key on the numeric keypad.

2. Calque F2 o coloque'l cursor na llinia d'entrada. Dambes acciones dexen editar la fórmula.

3. Una vegada efeutuaos los cambeos, calque + Shift + Intro.

Iconu de conseyu

Puédense formatear les distintes partes d'una matriz. Puédese, por exemplu, camudar el color del tipu de lletra. Escueya una área de caxelles y camude l'atributu que deseye.

Copiar fórmules de matriz

1. Escueya l'área de caxelles o la matriz que contengan la fórmula de matriz.

2. Calque F2 o coloque'l cursor na llinia d'entrada.

3. Copie la fórmula na llinia d'entrada calcando + C.

4. Escueya l'área de caxelles onde deseya inxertar la fórmula de matriz y calque F2 o asitie'l cursor na llinia d'entrada.

5. Pegue la fórmula calcando + V nel llugar escoyíu y confirme calcando + Shift + Intro. La área escoyida contién agora la fórmula de matriz.

Axustar una √°rea de matriz

Pa editar la matriz de salida, siga esti procedimientu:

1. Escueya l'área de caxelles o la matriz que contengan la fórmula de matriz.

2. So la seleici√≥n, a la derecha, va ver un peque√Īu s√≠mbolu que dexa averar o allo√Īar l'√°rea utilizando'l mur.

Iconu de nota

Al axustar l'área de la matriz, la fórmula nun s'afai automáticamente. Namái se modificar l'área na qu'apaez la resultancia.

By holding down the key, you can create a copy of the array formula in the given range.

C√°lculos de matriz condicional

Un c√°lculu de matriz condicional ye una f√≥rmula de matriz qu'incl√ļi una funci√≥n SI() o ESCOYER(). L'argumentu de condici√≥n de la f√≥rmula ye una referencia d'√°rea o una resultancia de matriz.

Nel exemplu siguiente, la prueba >0 de la fórmula {=SI(A1:A3>0;"sí";"non")} aplicar a cada caxella del área A1:A3 y la resultancia copiar na caxella correspondiente.

A

B (fórmula)

B (resultancia)

1

1

{=SI(A1:A3>0;"sí";"non")}

sí

2

0

{=SI(A1:A3>0;"sí";"non")}

non

3

1

{=SI(A1:A3>0;"sí";"non")}

sí

Les opciones siguientes dexen la xesti√≥n de matrices forzada: COEF.DE.CORREL, COVAR, PRON√ďSTICU, PRUEBA.F, INTERSECCI√ďN.EXA, MDETERM, MINVERSA, MMULT, MODA, PEARSON, PROBABILID√Ā, COEFICIENTE.R2, PINDIU, ERRU.T√ćPICU.XY, SUMA.PRODUCTU, SUMAX2MENOSY2, SUMAX2MASY2, SUMAXMENOSY2, PRUEBA.T. Si utiliza referencies d'√°rees como argumentos al realizar una d'estes funciones, les funciones act√ļen como funciones de matriz. Na tabla siguiente amu√©sase un exemplu de xesti√≥n de matrices forzada:

A

B (fórmula)

B (resultancia)

C (fórmula de matriz forzada)

C (resultancia)

1

1

=A1:A2+1

2

=SUMA.PRODUCTU(A1:A2+1)

5

2

2

=A1:A2+1

3

=SUMA.PRODUCTU(A1:A2+1)

5

3

=A1:A2+1

#VALOR!

=SUMA.PRODUCTU(A1:A2+1)

5

CRECEDERA

Calcula los puntos d'un enclín esponencial nuna matriz.

Sintaxis

CRECEDERA(DatosY; DatosX; NuevosDatosX; FunctionType)

DatosY representen la matriz de datos Y.

DatosX (opcional) representa la matriz de datos X.

NuevosDatosX (opcional) representa la matriz de datosX, nos cualos se recalculan.

FunctionType(opcional). Si FunctionType = 0, la función de mou y = m^x va ser calculáu. De lo contrario, la función y = b*m^x va ser calculada.

In the LibreOffice Calc functions, parameters marked as "optional" can be left out only when no parameter follows. For example, in a function with four parameters, where the last two parameters are marked as "optional", you can leave out parameter 4 or parameters 3 and 4, but you cannot leave out parameter 3 alone.

More explanations on top of this page.

Exemplu

Esta función devuelve una matriz y ye manipoliada del mesmu mou qu'otres funciónes de matriz. Escueye un rangu onde quiera que aparesca la respueta y escueye la función. Escueye DatosY. Ingresa cualesquier otru parametro, marca Matriz y fai clic en OK.

ENCL√ćN

Devuelve valores siguiendo un enclín llinial.

Sintaxis

ENCL√ćN(DatosY; DatosX; NuevosDatosX; TipodeLinea)

DatosY representen la matriz de datos Y.

DatosX (opcional) representa la matriz de datos X.

NuevosDatosX (opcional) representa les matriz de los datos X, que son usaos pa recalcular los valores.

LinearType(Optional). Si LinearType = 0, les llinies seran calculaes atravez del puntu cero. De lo contrario, les llinies alternes tambien seran calculaes. El valor predetermin√°u ye LinearType <> 0.

In the LibreOffice Calc functions, parameters marked as "optional" can be left out only when no parameter follows. For example, in a function with four parameters, where the last two parameters are marked as "optional", you can leave out parameter 4 or parameters 3 and 4, but you cannot leave out parameter 3 alone.

More explanations on top of this page.

Exemplu

Escueya una área de la fueya de cálculu pa contener los datos d'enclín. Escueya la función. Escriba los datos de salida o escuéyalos col mur. Escueya'l campu Matriz y faiga clic en Aceutar. Amuésense los datos d'enclín calculaos a partir de los datos de salida.

ESTIMACI√ďN.LLINEAL

Retorna una tabla d'estadístiques pa Returns a table of statistics for a una llinia recta que meyor s'axuste a un conxuntu de datos .

Sintaxis

ESTIMACI√ďN.LLINEAL(Datos_Y; Datos_X; tipu_llinial; estad√≠stica)

data_Y ye un rangu simple de columnes o files qu'especifiquen les coordenaes y nun conxuntu de puntos de datos .

datos_X correspuende a un simple rangu de filera o columna qu'especifica les coordenaes X. Si datos_X ye omitíu, los valores predeterminaos son 1, 2, 3, ..., n. Si esiste mas d'un grupu de variables datos_X pue ser un rangu correspondiente a multiples fileres o columnes.

ESTIMACI√ďN.LLINEAL atopa la recta y = a + bx que meyor s'afai a los datos, usa regresi√≥n llinial (el m√©todu "cuadraos m√≠nimos"). Con mas d'un grupu de variables la recta ye de la forma y = a + b1x1 + b2x2 ... + bnxn.

If linearType is FALSE the straight line found is forced to pass through the origin (the constant a is zero; y = bx). If omitted, linearType defaults to TRUE (the line is not forced through the origin).

If stats is omitted or FALSE only the top line of the statistics table is returned. If TRUE the entire table is returned.

ESTIMACI√ďN.LLINEAL retorna una tabla (matriz) d'estad√≠stiques como m√°s embaxo y tien de ser ingresada como una f√≥rmula de matriz (por exemplu usando +Shift.+Intro en cuenta de solo Intro ).

In the LibreOffice Calc functions, parameters marked as "optional" can be left out only when no parameter follows. For example, in a function with four parameters, where the last two parameters are marked as "optional", you can leave out parameter 4 or parameters 3 and 4, but you cannot leave out parameter 3 alone.

More explanations on top of this page.

Exemplu

Esta función devuelve una matriz y xestionase de la mesma forma que les demás funciones matriz. Escueya un rangu pa les respuestes y, de siguío, la función. Escueya datos_Y. Si quier, pue introducir otros parámetros. Escueya Matriz y faiga clic en Aceutar.

Les resultancies devueltes pol sistema (si Estadística = 0), muestraran, siquier, la pendiente de la llinia de regresión y la so interseición cola exa Y. Si la Estadística nun ye igual a 0, otres resultancies van ser amosaos.

Otres resultancies d'ESTIMACI√ďN.LLINEAL:

Esamine los exemplos siguientes:

A

B

C

D

E

F

G

1

x1

x2

y

Valor de salvamentu

2

4

7

100

4,17

-3,48

82,33

3

5

9

105

5,46

10,96

9,35

4

6

11

104

0,87

5,06

#NA

5

7

12

108

13,21

4

#NA

6

8

15

111

675,45

102,26

#NA

7

9

17

120

8

10

19

133

La columna A conti√©n diversos valores de X1, la columna B diversos valores de X2 y la columna C, los valores Y. Estos valores y√° t√°n na fueya de c√°lculu. Configur√≥ l'√°rea Y2:G6 na fueya de c√°lculu y abri√≥ el Asistente pa funciones. Por que la funci√≥n ESTIMACI√ďN.LLINEAL funcione, tendr√° d'escoyer el caxellu de verificaci√≥n Matriz nel Asistente pa funciones. De sigu√≠o escueya los siguientes valores na fueya de c√°lculu (o escr√≠balos col tecl√°u):

Datos_Y t√°n en C2:C8

Datos_X t√°n n'A2:B8

tipu_llinial y estadística tán afitaes a 1.

Cuando faiga clic en Aceutar, LibreOffice Calc va rellenar l'exemplu anterior colos valores d'ESTIMACI√ďN.LLINEAL, como s'amuesa nel exemplu.

La f√≥rmula na barra F√≥rmula correspuende a cada caxella de la matriz d'ESTIMACI√ďN.LLINEAL {=ESTIMACI√ďN.LLINEAL(C2:C8;A2:B8;1;1)}

Representa los valores d'ESTIMACI√ďN.LLINEAL calculaos:

Y2 Y F2: La Rimada m de la llinia de regresión y=b+m*x pa los valores x1 y x2. Los valores dar n'orde inversu; esto ye, la pendiente de x2 en Y2 y la pendiente de x1 en F2.

G2: Interseición de b cola exa y.

Y3 y F3: L'erru est√°ndar del valor de la pendiente.

G3: L'erru estándar de la interseición

Y4: COEFICIENTE.R2

F4: L'erru estándar de la regresión calculada pal valor Y.

Y5: El valor F del analís de varianza.

F5: Los graos de llibertá del analís de varianza.

Y6: La suma de la esviación cuadrada de los valores Y envaloraos de la so media llinial.

F6: La suma de la esviación cuadrada de los valores Y envaloraos de los valores Y especificaos.

More explanations on top of this page.

ESTIMACI√ďN.LOGAR√ćTMICA

Esta función calcula l'axuste de los datos introducíos como curva de regresión esponencial (y=b*m^x).

Sintaxis

ESTIMACI√ďN.LOGAR√ćTMICA(DatosY; DatosX; TipodeFunci√≥n; Estad√≠stica)

DatosY representen la matriz de datos Y.

DatosX (opcional) representa la matriz de datos X.

TipodeFunción (opcional). Si Tipu_de_Función = 0, les funciones na forma y = m^x van ser calculaes. De lo contrario, les funciones y = b*m^x van ser calculaes.

Estads (opcional). Si Estads=0, namái se calcula'l coeficiente de regresión.

In the LibreOffice Calc functions, parameters marked as "optional" can be left out only when no parameter follows. For example, in a function with four parameters, where the last two parameters are marked as "optional", you can leave out parameter 4 or parameters 3 and 4, but you cannot leave out parameter 3 alone.

More explanations on top of this page.

Exemplu

Consulte ESTIMACI√ďN.LLINEAL. Sicas√≠, nun se devuelve nenguna suma cuadrada.

FRECUENCIA

Indica la distribución de frecuencies nuna matriz d'una columna. La función cunta la cantidá de valores de la matriz Datos que s'atopen ente los valores daos pola matriz Clases.

Sintaxis

FRECUENCIA(datos; grupos)

Datos representa la referencia de los valores que se debe cuntar.

Clases representa la matriz que contién los valores de llende.

Iconu de nota

De primeres d'esta p√°xina incl√ļyese informaci√≥n xeneral sobre les funciones de matriz.

Exemplu

Na siguiente tabla, la columna A llista valores de midida ensin ordenar. La Columna B emburria'l valor llinde que s'ingreso dientro de les clases que quiera estremar de los datos de la columna A. D'alcuerdu a llindar ingresaos en B1, la funci√≥n de FRECUENCIA torna'l n√ļmberu de valores mid√≠os en menos qu'o igual a 5, y menos ue o igual a 10. El testu qu'ingresasti dientro de B6, ">25", ye solo pa propositos de referencia.

A

B

C

1

12

5

1

2

8

10

3

3

24

15

2

4

11

20

3

5

5

25

1

6

20

>25

1

7

16

8

9

9

7

10

16

11

33

Escueye un rangu de columna cenciella nel cual pa ingresar la frecuencia d'alcuerdu llindar de clases. Nun tienes d'escoyer un campu mas que la clase. Nesti exemplu, escoyemos el rangu C1:C6. Llapada a la función de FRECUENCIA nelAsistente pa funciones. Escueye'l rangu de Datos dientro de (A1:A11), y despues los rangos de Classes nel cual inxertes llindar de la clase (B1:B6). Escueye la caxa de verificacion de Arreglu y da clic en Aceutar. Veres nel cual veres la frecuencia de conteo nel rangu de C1:C6.

More explanations on top of this page.

MDETERM

Devuelve'l determinante d'una matriz. Esta función devuelve un valor na caxella actual; nun ye necesariu definir una área de resultancies.

Sintaxis

MDETERM(Matriz)

matriz representa una matriz cuadrada que'l so determinante tien de calculase.

Iconu de nota

You can find a general introduction to using Array functions on top of this page.

More explanations on top of this page.

MINVERSA

Devuelve la matriz inversa.

Sintaxis

MINVERSA(Matriz)

Matriz representa la matriz cuadrada que se debe invertir.

More explanations on top of this page.

Exemplu

Escueya una área cuadrada y de siguío MINVERSA. Escueya la matriz de salida y el campu Matriz; de siguío, faiga clic en Aceutar.

MMULT

Calcula la matriz productu de dos matrices. El n√ļmberu de columnes de la matriz 1 tien de coincidir col n√ļmberu de fileres de la matriz 2. La matriz cuadrada tien el mesmu n√ļmberu de fileres y de columnes.

Sintaxis

MMULT(Matriz; Matriz)

La primera matriz representa la primera matriz del productu.

La segunda matriz representa la segunda matriz del productu, col mesmu n√ļmberu de fileres.

Iconu de nota

More explanations on top of this page.

Exemplu

Escueya un intervalu cuadráu. Escueya la función MMULT. Escueya la primera matriz y, de siguío, la segunda matriz. Marque'l caxellu de comprobación Matriz del Asistente pa funciones. Faiga clic en Aceutar. La matriz de salida va apaecer nel primer intervalu escoyíu.

MUNITARIA

Devuelve una matriz cuadrada unitaria d'un tama√Īu determin√°u. La matriz unitaria ye una matriz cuadrada na que los elementos de la diagonal son iguales a 1 y el restu de los elementos iguales a 0.

Sintaxis

MUNITARIA(Dimensión)

Dimensi√≥n fai referencia al tama√Īu de la matriz unitaria.

Iconu de nota

De primeres d'esta p√°xina incl√ļyese informaci√≥n xeneral sobre les funciones de matriz.

Exemplu

Escueya una √°rea cuadrada de la fueya de c√°lculu, por exemplu, d'A1 a Y5.

Ensin anular el rangu, escueya la función MUNITARIA. Marque'l caxellu de verificación de laMatriz. Introduz les dimensiones deseyaes pa la matriz UNITARIA, nesti casu 5, y faiga clic Aceutar.

Tami√©n pue introducir la f√≥rmula =Munit(5) na √ļltima caxella del rangu escoy√≠u (Y5), y calcar .

va inxertase una matriz unitaria nel √°rea A1:Y5.

More explanations on top of this page.

SUMA.PRODUCTU

Multiplica los elementos correspondientes nes matrices especificaes, y calcula la suma de dichos productos.

Sintaxis

SUMA.PRODUCTU(Matriz1; Matriz2...Matriz30)

Matriz1, Matriz2...Matriz30 representen matrices que los sos elementos correspondientes multiplíquense.

La llista d'argumentos tien de contener una matriz a lo menos. Si nam√°i s'apurre una matriz, sumir tolos elementos de matriz.

Exemplu

A

B

C

D

1

2

3

4

5

2

6

7

8

9

3

10

11

12

13

=SUMA.PRODUCTU(A1:B3;C1:D3) devuelve 397.

C√°lculu: A1*C1 + B1*D1 + A2*C2 + B2*D2 + A3*C3 + B3*D3

Pue utilizar la función SUMPRODUCT pa calcular el productu escalar de dos vectores.

Iconu de nota

SUMA.PRODUCTU devuelve un √ļnicu n√ļmberu; nun ye necesariu introducir la funci√≥n como una funci√≥n de matriz.

More explanations on top of this page.

SUMAX2MASY2

Calcula la suma de los cuadraos de los valores correspondientes en dos matrices.

Sintaxis

SUMAX2MASY2(MatrizX; MatrizY)

MatrizX representa la primera matriz que los sos elementos tienen d'elevase al cuadr√°u y sumase.

MatrizY representa la segunda matriz, que los sos elementos tienen de ponese al cuadr√°u y amestase.

More explanations on top of this page.

SUMAX2MENOSY2

Calcula la suma de la diferencia los cuadraos de los valores correspondientes en dos matrices.

Sintaxis

SUMX2MENOSY2(MatrizX; MatrizY)

MatrizX representa la primera matriz que los sos elementos tienen d'elevase al cuadr√°u y sumase.

MatrizY representa la segunda matriz los cualos elementos deberan ser de raiz y substraido.

More explanations on top of this page.

SUMAXMENOSY2

Amiesta los cuadraos de la varianza ente los valores correspondientes en dos matrices.

Sintaxis

SUMAXMENOSY2(MatrizX; MatrizY)

MatrizX representa la primera matriz loscuales elementos seran substraido y sac√°u raiz.

MatrizY representa la segunda matriz, que los elementos deberan ser substraido y sac√°u raiz.

More explanations on top of this page.

TRANSPONER

Transpone les fileres y les columnes d'una matriz.

Sintaxis

TRANSPONER(Matriz)

Matriz representa la matriz de la fueya de c√°lculu que se debe transponer.

Iconu de nota

De primeres d'esta p√°xina incl√ļyese informaci√≥n xeneral sobre l'usu de funciones de matriz.

Exemplu

Escueya l'área de la fueya na que tien d'apaecer la matriz trespuesta. Si la matriz orixinal tien n files y m columnes, l'área escoyida tendrá de tener a lo menos m files y n columnes. Escriba la fórmula directamente, escueya la matriz orixinal y calque . Si utiliza el Asistente pa funciones, marque'l caxellu de verificación Matriz. La matriz trespuesta apaez nel área de destín escoyida y queda automáticamente protexía contra cambeos.

A

B

C

D

1

2

3

4

5

2

6

7

8

9

The above table is 2 rows, 4 columns. In order to transpose it, you must select 4 rows, 2 columns. Assuming you want to transpose the above table to the range A7:B10 (4 rows, 2 columns) you must select the entire range and then enter the following:

TRANSPOSE(A1:D2)

Then make sure to enter it as matrix formula with . The result will be as follows:

A

B