Funciones d'información

Esta categoría contién les funciones de Estadística.

P'aportar a esti comandu...

Inxertar - Función - Categoría Información

Los datos de la tabla siguiente utilizar en diversos exemplos dientro de les descripciones de les funciones:

C

D

2

x valor

y valor

3

-5

-3

4

-2

0

5

-1

1

6

0

3

7

2

4

8

4

6

9

6

8

ACTUAL

Esta función devuelve la resultancia hasta la fecha de la evaluación de la formula de la que ye parte (esto ye, la resultancia hasta'l momentu de la evaluación). El so usu principal xunto cola función ESTILU() ye aplicar estilos a una caxella dependiendo del conteníu de la caxella.

Sintaxis

ACTUAL().

Exemplu

=1+2+ACTUAL()

L'exemplu devuelve 6. Formular ta calculáu d'esquierda a derecha asina: 1 + 2 igual a 3, dando la resultancia hasta la fecha cuando ACTUAL() atópose; ACTUAL(), poro, devuelve 3, lo cual ta amestáu a la orixinal 3 pa sumar a 6. orixinal 3 to give 6.

=A2+B2+ESTILU(SI(ACTUAL()>10;”Colloráu”;”Predetermináu”))

L'exemplu devuelve A2 + B2 (ESTILU devuelve 0 equí). Si esta suma ye mayor que 10, l'estilu Coloráu ye aplicáu a la caxella. Ver la función de ESTILU pa más esplicación.

="choo"&ACTUAL()

L'exemplu devuelve choochoo.

CELDA

Devuelve información alrodiu de la direición, el formatu y el conteníu d'una caxella.

Sintaxis

CELDA("Tipu d'información"; Referencia)

Tipu d'información ye la cadena de caráuteres qu'especifica'l tipu d'información. La cadena de caráuteres esta siempres n'Inglés. Mayúscula o minúscula ye opcional.

Tipu d'información

Significáu

COL

Devuelve'l númberu de la columna referenciada.

=CELDA("COL";D2) devuelve 4.

ROW

Devuelve'l númberu de la filera referenciada.

=CELDA("ROW";D2) devuelve 2.

SHEET

Devuelve'l númberu de la fueya referenciada.

=CELDA("SHEET";Fueya3.D2) devuelve 3.

ADDRESS

Devuelve la direición absoluta de la caxella referenciada.

=CELL("ADDRESS";D2) devuelve $D$2.

=CELL("ADDRESS";Fueya3.D2) devuelve $Fueya3.$D$2.

=CELL("ADDRESS";'X:\dr\test.ods'#$Sheet1.D2) returns 'file:///X:/dr/test.ods'#$Sheet1.$D$2.

FILENAME

Devuelve'l nome de ficheru y de fueya de la caxella referenciada.

=CELL("FILENAME";D2) returns 'file:///X:/dr/own.ods'#$Sheet1, if the formula in the current document X:\dr\own.ods is located in Sheet1.

=CELL("FILENAME";'X:\dr\test.ods'#$Sheet1.D2) returns 'file:///X:/dr/test.ods'#$Sheet1.

COORD

Returns the complete cell address in Lotus™ notation.

=CELDA("COORD"; D2) devuelve $A:$D$2.

=CELDA("COORD"; Fueya3.D2) devuelve $C:$D$2.

CONTENTS

Devuelve'l conteníu de la caxella referenciada, ensin formatu.

TYPE

Devuelve'l tipu del conteníu de la caxella.

b = blank. Caxella balera

l = label. Testu, resultáu d'una fórmula como testu

v = value. Valor, Resultáu d'una fórmula como númberu

WIDTH

Devuelve l'anchu de la columna referenciada. La unidá de midida ye la cantidá de ceros (0) que quepan na columna, en fonte y tamañu predeterminaos.

PREFIX

Devuelve l'alliniación de la caxella referenciada.

' = esquierda o xustificada

" = derecha

^ = centrada

\ = repitiendo (dica agora inactiva)

PROTECT

Devuelve l'estáu de la protección de la caxella.

1 = La caxella ta protexida

0 = La caxella nun ta protexida

FORMAT

Devuelve una cadena de caráuteres qu'indica'l formatu numbéricu.

, = Númberu con separador de miles

F = Númberu ensin separador de miles

C = Formatu monetariu

S = Representación esponencial, p.ex. 1.234+Y56

P = Porcentaxe

Nos formatos indicaos, el númberu de decimales dempués de la coma indicar en forma de númberu. Exemplu: el formatu numbéricu #.##0,0 devuelve ,1, y el formatu numbéricu 00,000% devuelvi P3

D1 = D-MMM-YY, D-MM-YY y formatos asemeyaos

D2 = DD-MM

D3 = MM-YY

D4 = DD-MM-YYYY HH:MM:SS

D5 = MM-DD

D6 = HH:MM:SS AM/PM

D7 = HH:MM AM/PM

D8 = HH:MM:SS

D9 = HH:MM

G = Tolos demás formatos

- (Menos) a la fin = Los númberos negativos se formatearán en color.

() (Paar de paréntesis) a la fin = Apaez un paréntesis d'apertura nel códigu de formatu.

COLOR

Devuelve 1 si los valores negativos apaecen formateaos en color; de lo contrario, 0.

PARENTHESES

Devuelve 1, si'l códigu de formatu contién un paréntesis d'apertura "("; de lo contrario, O.

Referencia (opcional) Ye la posición de la caxella que se deseya analizar. Si Referencia ye una área, va ser válida la caxella enriba a la izquierda nel área. Si falta Referencia, LibreOffice Calc usa la posición de la caxella na que s'atope la fórmula. Microsoft Excel usa entós la referencia de la caxella na que figura'l cursor.

ESBLANCO

Devuelve VERDADERU si la referencia ye una caxella balera. Esta función usar pa determinar si una caxella ta balera. Una caxella con una fórmula nel so interior nun se considera balera.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESBLANCO(Valor)

valor ye'l conteníu que se debe verificar.

Exemplu

=ESBLANCO(D2) devuelve FALSU como resultáu.

ESERR

Comprueba condiciones de fallu, salvo'l valor de fallu #N/D, y devuelve TRUE o FALSE.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESERR(Valor)

Valor consiste en cualquier valor o espresión que se comprueba pa ver si esiste un valor de fallu distintu de #N/D.

Exemplu

=ESERR(C8) onde caxella C8 contién =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

=ISERR(C9) onde caxella C9 contién =NA() devuelve FALSU, porque ESERR() ignora l'erru #N/D.

ESERROR

Comprueba condiciones de fallu, incluyíu'l valor de fallu #N/A, y devuelve TRUE o FALSE.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESERROR(Valor)

Valor ye o se refier al valor que tien de comprobase. ESERROR() devuelve TRUE si hai un fallu y FALSE si nun lu hai.

Exemplu

=ESERROR(C8) onde caxella C8 contién =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

=ESERROR(C9) onde caxella C9 contién =NA() devuelve VERDADERU.

ESERROR

Returns the value if the cell does not contains an error value, or the alternative value if it does.

Sintaxis

IFERROR(Value;Alternate_value)

Value is the value or expression to be returned if it is not equal or results in an error.

Alternate_value is the value or expression to be returned if the expression or value of Value is equal or results in an error.

Exemplu

=ESERROR(C8) onde caxella C8 contién =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

=ESERROR(C8) onde caxella C8 contién =1/0 devuelve VERDADERU, porque 1/0 ye un fallu.

ESFÓRMULA

Devuelve VERDADERU si una caxella tien fórmula.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESFORMULA(Referencia)

Referencia indica la referencia a una caxella na que se va realizar una comprobación pa determinar si contién una fórmula.

Exemplu

=ESFORMULA(C4) torna FALSU si la caxella C4 contién el númberu 5.

ESIMPAR

Devuelve VERDADERU si'l valor ye impar, y FALSU si ye par.

Sintaxis

ESIMPAR(Valor)

Valor ye'l valor que se debe verificar.

Si'l valor nun ye un enteru cualquier díxitu dempués del puntu decimal ignórase. El signu de valor tamién ye ignoráu.

Exemplu

=ESIMPAR(33) devuelve VERDADERU.

=ESIMPAR(48) devuelve FALSU.

=ESIMPAR(3.999) devuelve VERDADERU.

=ESIMPAR(-3.1) devuelve VERDADERU.

ESLOGICO

Comprueba un valor lóxicu (TRUE o FALSE).

Si un fallu asocede, la función devuelve FALSU.

Sintaxis

ESLOGICO(Valor)

Devuelve TRUE si Valor ye un valor lóxicu (TRUE o FALSE); de lo contrario, devuelve FALSE.

Exemplu

=ESLOGICO(99) devuelve FALSU, yá que 99 ye un númberu, non un valor lóxicu.

=ESLOGICO(ESNOD(D4)) devuelve VERDADERU cualesquier seya'l conteníu de la caxella D4, yá que ESNOD() devuelve un valor lóxicu.

ESNOD

Devuelve VERDADERU si una caxella contién el valor de fallu #N/A (valor non disponible).

Si un fallu asocede, la función devuelve FALSU.

Sintaxis

ESNOD(Valor)

Valor ye'l valor o una espresión que tien de comprobase.

Exemplu

=ESNOD(D3) devuelve FALSU como resultáu.

ESNOD

Returns the value if the cell does not contains the #N/A (value not available) error value, or the alternative value if it does.

Sintaxis

IFNA(Value;Alternate_value)

Value is the value or expression to be returned if it is not equal or results in an #N/A error.

Alternate_value is the value or expression to be returned if the expression or value of Value is equal or results in an #N/A error.

Exemplu

=IFNA(D3;D4) returns the value of D3 if D3 does not result in an #N/A error, or D4 if it does.

ESNOTEXTO

Verifica si'l conteníu de la caxella ye de testu o numbéricu, y devuelve FALSU si tratar de testu.

La función devuelve VERDADERU, si asocede un fallu.

Sintaxis

ESNOTEXTO(Valor)

Valor ye un valor o una espresión en que se comprueba si ye testual, numbéricu o si tratar d'un valor lóxicu.

Exemplu

=ESNOTEXTO(D2) devuelve FALSU si'l conteníu de la caxella D2 contién el testu abcdef.

=ESNOTEXTO(D9) devuelve VERDADERU si la caxella D9 contién el númberu 8.

ESNÚMERO

Devuelve VERDADERU si'l valor fai referencia a un númberu.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ESNÚMERO(Valor)

valor ye cualquier espresión que se deba verificar pa determinar si ye numbérica o de testu.

Exemplu

=ESNÚMERO(C3) devuelve VERDADERU si la caxella C3 contién el númberu 4.

=ESNÚMERO(C2) devuelve FALSU si la caxella C2 contién el testu abcdef.

ESPAR

Devuelve VERDADERU si'l valor ye un enteru par, y FALSU si ye impar.

Sintaxis

ESPAR(Valor)

Valor ye'l valor que se debe verificar.

Si'l valor nun ye un enteru cualquier díxitu dempués del puntu decimal ignórase. El signu de valor tamién ye ignoráu.

Exemplu

=ESPAR(48) devuelve VERDADERU.

=ESPAR(33) devuelve FALSU.

=ESPAR(0) devuelve VERDADERU.

=ESPAR(-2.1) devuelve VERDADERU.

=ESPAR(3,999) devuelve FALSU.

ESPAR_ADD

Prueba pa númberos impares. Torna 1 si'l númberos estremar ente 2 torna un númberu completu.

Iconu de nota

The functions whose names end with _ADD or _EXCEL2003 return the same results as the corresponding Microsoft Excel 2003 functions without the suffix. Use the functions without suffix to get results based on international standards.

Sintaxis

YE.IMPAR_ADD(númberu)

Númberu ye'l valor de ser probáu.

Exemplu

=YE.IMPAR_ADD(5) resulta en 0.

=ESIMPAR_ADD(A1) resulta en 1 si la caxella A1 contién el númberu 2.

ESREF

Verifica si l'argumentu ye una referencia. Torna TRUE si l'argumentu ye una referencia, sinón torna FALSE. Cuando recibe una referencia esta función nun esamina'l valor de referencia.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

ISREF(Valor)

valor ye'l valor que se debe verificar pa determinar si ye una referencia.

Exemplu

=ESREF(C5) devuelve la resultancia VERDADERA por que C5 ye una referencia válida.

=ESREF("abcdef") siempres devuelve FALSU por que un testu nunca pue ser una referencia.

=ESREF(4) devuelve FALSU.

=ESREF(INDIRECTU("A6")) devuelve VERDADERU, por qu'INDIRECTU ye una función que devuelve una referencia.

=ISREF(ADDRESS(1; 1; 2;"Sheet2")) devuelve FALSU, porque DIRECCIÓN ye una función que devuelve testu, anque paez como una referencia.

ESTEXTO

Devuelve VERDADERU si'l conteníu de la caxella fai referencia a testu.

Si un fallu asocede, la función devuelve FALSU.

Sintaxis

ESTEXTO(Valor)

Valor ye un valor, un númberu o un valor lóxicu o de fallu nel que se comprueba si tratar d'un testu o d'un númberu.

Exemplu

=STEXTO(D9) devuelve VERDADERU si la caxella D9 contién el testu abcdef.

=ESTEXTO(C3) devuelve FALSU si la caxella C3 contién el númberu 3.

FORMULA

Amuesa la fórmula d'una caxella de fórmula como cadena de testu.

Sintaxis

FORMULA(Referencia)

Referencia ye una referencia a una caxella que contién una formula.

Una referencia non válida o una referencia a una caxella ensin fórmula xenera'l valor de fallu #N/D.

Exemplu

Si la caxella A8 contién formular =SUMA(1;2;3) entós

=FORMULA(A8) devuelve'l testu =SUMA(1;2;3).

INFO

Devuelve información específica sobre l'entornu de trabayu actual. La función recibe un argumentu de testu únicu y devuelve datos según dichu parámetru.

Sintaxis

INFO("Testu")

La siguiente tabla, llista los valores pal parámetru de testu "Tipu" y los valores que de vuelve la función INFO.

Valor pa "Tipu"

Valor de retornu

"osversion"

Siempres "Windows (32-bit) NT 5.01", por motivos de compatibilidá

"system"

El tipu de sistema operativu.
"WNT" (Microsoft Windows)
"LINUX" (Linux)
"SOLARIS" (Solaris)

"release"

L'identificador de llanzamientu del productu, por exemplu "300m25(Build:9876)"

"numfile"

Siempres 1, por motivos de compatibilidá

"recalc"

El mou de recálculu de fórmules actual, o "Automáticu" o "Manual" (traducíu na llingua de LibreOffice)

Iconu de nota

Otres aplicaciones de fueya de cálculu puen aceutar valores alcontraos pal parametro Tipu, pero LibreOffice Calc solo va aceutar valores en veríes.

Exemplu

=INFO("release") devuelve'l productu de númberu de llanzamientu que LibreOffice esta.

=INFO(D5) cola caxellaD5 conteniendo una cadena de testu system devuelve'l tipu de sistema operativu.

N

Devuelve'l valor numbéricu del parámetru dau. Devuelve 0 si'l parámetru ye testu o FALSO.

Si ocurre un error, la función devuelve'l valor del error.

Sintaxis

N(Valor)

Valor ye'l parámetru a convertir nun númberu. N() devuelve'l valor numbéricu si ye posible. Devuelve los valores lóxicos VERDADERO y FALSO como 1 y 0 respeutivamente. Devuelve testu como 0.

Exemplu

=N(123) devuelve 123

=N(TRUE) devuelve 1

=N(FALSU) devuelve 0

=N("abc") devuelve 0

=N(1/0) devuelvi #DIV/0!

NOD

Devuelve'l valor de fallu #N/A.

Sintaxis

NA()

Exemplu

=NOD() convierte'l conteníu de la caxella na #N/A.

TIPU

Returns the type of value, where 1 = number, 2 = text, 4 = Boolean value, 8 = formula, 16 = error value, 64 = array.

If an error occurs, the function returns a logical or numerical value.

Sintaxis

TIPU(Valor)

Value is a specific value for which the data type is determined.

Exemplu (vease enriba la tabla con exemplos)

=TIPU(C2) devuelve 2 como una resultancia.

=TIPU(D9) devuelve 1 como resultáu.

YE.IMPAR_ADD

Devuelve VERDADERU (1) si'l númberu nun ye divisible por 2.

Iconu de nota

The functions whose names end with _ADD or _EXCEL2003 return the same results as the corresponding Microsoft Excel 2003 functions without the suffix. Use the functions without suffix to get results based on international standards.

Sintaxis

YE.IMPAR_ADD(Númberu)

Númberu ye'l valor de ser probáu.

Exemplu

=ESIMPAR_ADD(5) devuelve 1.