Edición del conteníu de cadenes

Les funciones siguientes editen, dan formatu y allinien los conteníos de cadenes. Use l'operador & pa encadenar cadenes de testu.

Format Function

Convierte un númberu nuna cadena y dempués da-y formatu acordies coles especificaciones indicaes.

LCase Function

Convierte toles lletres mayúscules d'una cadena en minúscules.

Left Function

Devuelve'l númberu de los caráuteres especificaos que s'atopen más a la izquierda d'una espresión de cadena.

LSet Statement

Allinia una cadena a la izquierda d'una variable de cadena o copia una variable d'un tipu definíu pol usuariu n'otra d'otru tipu distintu definíu pol usuariu.

LTrim Function

Desanicia tolos espacios de rellenu del principiu d'una espresión de cadena.

Mid Function, Mid Statement

Devuelve la porción especificada d'una espresión de cadena (función Mid) o sustitúi la parte d'una espresión de cadena por otra cadena (instrucción Mid).

Right Function

Devuelve los "n" caráuteres que s'atopen más a la derecha d'una espresión de cadena.

RSet Statement

Allinia a la derecha una cadena dientro d'una variable de cadena o copia una variable de tipu definíu pol usuariu n'otra.

RTrim Function

Desanicia los espacios del final d'una espresión de cadena.

Trim Function

Suprime tolos espacios del principiu y del final d'una espresión de cadena.

UCase Function

Convierte los caráuteres en minúscules d'una cadena en mayúscules.

Split Function

Devuelve una matriz de subcadenas a partir d'una espresión de cadena.

Join Function

Devuelve una cadena a partir de delles subcadenas d'una matriz.

ConvertToURL Function

Convierte un nome de ficheru del sistema nuna URL de ficheru.

ConvertFromURL Function

Convierte un ficheru URL nun nome de ficheru pal sistema.