Asc Function

Devuelve'l valor ASCII (American Standard Code for Information Interchange) del primer caráuter d'una espresión de cadena.

Sintaxis:

Asc (Testu As String)

Valor de torna:

Enteru

Parámetros:

Testu: Cualquier espresión de cadena válida. Namái ye relevante'l primer caráuter de la cadena.

Por aciu la función Asc, sustituya tecles por valor. Si la función Asc detecta una cadena balera, LibreOffice Basic informa d'un fallu de tiempu d'execución. Amás de caráuteres ASCII de 7 bits (códigos 0-127), la función ASCII detecta códigos de caráuteres non imprentables en códigu ASCII. Esta función tamién almite caráuteres Unicode de 16 bits.

Error codes:

5 Llamada a procedimientu non válida

Exemplu:

Sub ExampleASC

Print ASC("A") ' devuelve 65

Print ASC("Z") ' devuelve 90

Print ASC("Les Vegues") ' devuelve 76, yá que namái se tien en cuenta'l primer caráuter

End Sub

CHR