Static Statement

Declara una variable o una matriz a nivel de procedimientu dientro d'una subrutina o función, de mou que los valores de la variable o matriz caltiénense inclusive dempués de salir de la subrutina o función. Les convenciones de la instrucción Dim tamién son válides.

Iconu d'alvertencia

La instrucción Static nun pue utilizase pa definir matrices de variables. Les matrices tienen d'especificase acordies con un tamañu fixu.

Sintaxis:

Static NomeVar[(entamu To final)] [As TipoVar], NomeVar2[(entamu To final)] [As TipoVar], ...

Exemplu:

Sub ExampleStatic

Dim iCount As Integer, iResult As Integer

For iCount = 0 To 2

iResult = InitVar()

Next iCount

MsgBox iResult,0,"La respuesta ye"

End Sub

' Función p'anicializar la variable estática

Function InitVar() As Integer

Static iInit As Integer

Const iMinimum As Integer = 40 ' valor de retornu mínimu d'esta función

if iInit = 0 then ' comprobar si ta anicializáu

iInit = iMinimum

Else

iInit = iInit + 1

End If

InitVar = iInit

End Function