ReDim Statement

Declara una variable o una matriz.

Sintaxis:

[ReDim]Dim NomeVar [(entamu To final)] [As TipoVar][, NomeVar2 [(entamu To final)] [As TipoVar][,...]]

De forma opcional, pue amestar la pallabra clave Caltenga como parámetru pa caltener el conteníu de la matriz que se redimensiona.

Parámetros:

NomeVar: Cualquier nome de variable o de matriz.

Entamu, Final: Valores numbéricos o constantes que definen el númberu d'elementos (NúmberuElementos=(final-entamu)+1) y el rangu del índiz.

Entamu y Final puen ser espresiones numbériques si úsase ReDim a nivel de prodecimiento.

TipoVar: Pallabra clave que declara'l tipu de datos d'una variable.

Pallabra clave: Tipu de variable

Lóxicu: Variable lóxica (True, False)

Fecha: Variable de fecha

Doble: Variable de precisión doble y coma flotante (1,79769313486232 x 10E308 -4,94065645841247 x 10E-324)

Enteru: Variable entera (-32768 - 32767)

Llargu: Variable llarga (-2.147.483.648 -2.147.483.647)

Oxetu: Variable d'oxetu (namái pue definise a partir d'esti momentu cola instrucción Set).

[Simple]: Variable simple de coma flotante (3.402823x10E38 - 1.401298x10E-45). Si nun s'especifica nenguna pallabra clave, les variables defínense como de tipu Simple, nun siendo que se use una instrucción dende DefBool a DefVar.

Cadena: Variable de cadena que se compon d'un máximu de 64.000 caráuteres ASCII.

Variante: Tipu de variable variante (pue contener tolos tipos y especifícase por definición).

En LibreOffice Basic nun ye necesariu declarar variables explícitamente. Sicasí, ye necesariu declarar les matrices enantes de poder usales. Pue declarar una variable cola instrucción Dim, usando comes pa dixebrar múltiples declaraciones. Pa declarar un tipu de variable, escriba un caráuter de declaración de tipu siguíu del nome o use la pallabra clave correspondiente.

LibreOffice Basic almite matrices d'una o delles dimensiones, definíes por un tipu de variable específicu. Les matrices resulten útiles si'l programa contién llistes o tables que quiera editar. La ventaya de les matrices ye que ye posible aportar a elementos individuales utilizando índices, que puen formulase como espresiones o variables numbériques.

Hai dos formes d'establecer el rangu d'índices pa matrices declaraes cola instrucción Dim:

DIM testu(20) as String REM 21 elementos numberaos del 0 al 20

DIM testu(5 to 25) As String REM 21 elementos numberaos del 5 al 25

DIM testu$(-15 to 5) as String REM 21 elementos (incluyíu'l 0),

REM numberaos del -15 al 5

Los campos de variables, seya'l que quier el so tipu, puen faese dinámicos si los dimensiona ReDim a nivel de procedimientu en subrutinas o funciones. De normal namái pue definise'l rangu d'una matriz una vegada y nun pue modificar. Dientro d'un procedimientu, puen declarase matrices por aciu la instrucción ReDim con espresiones numbériques pa definir el rangu de los tamaños de campu.

Exemplu:

Sub ExampleRedim

Dim iVar() As Integer, iCount As Integer

ReDim iVar(5) As Integer

For iCount = 1 To 5

iVar(iCount) = iCount

Next iCount

ReDim iVar(10) As Integer

For iCount = 1 To 10

iVar(iCount) = iCount

Next iCount