Dim Statement

Declara una variable o una matriz.

Si les variables tán dixebraes por comes (por exemplu, DIM sPar1, sPar2, sPar3 AS STRING), namái puen definise variables variantes. Use una llinia de definición separada pa cada variable.

Dim sPar1 As String

Dim sPar2 As String

Dim sPar3 As String

Dim declara variables locales dientro de subrutinas. Les variables globales declarar cola instrucción PUBLIC o PRIVATE.

Sintaxis:

[ReDim]Dim NomeVar [(entamu To final)] [As TipoVar][, NomeVar2 [(entamu To final)] [As TipoVar][,...]]

Parámetros:

NomeVar: Cualquier nome de variable o de matriz.

Entamu, Final: Valores numbéricos o constantes que definen el númberu d'elementos (NúmberuElementos=(final-entamu)+1) y el rangu del índiz.

Entamu y Final puen ser espresiones numbériques si aplícase ReDim a nivel de prodecimiento.

TipoVar: Pallabra clave que declara'l tipu de datos d'una variable.

Pallabra clave: Tipu de variable

Lóxicu: Variable lóxica (True, False)

Moneda: Variable de moneda (Moneda con 4 posiciones decimales)

Fecha: Variable de fecha

Doble: Variable de precisión doble y coma flotante (1,79769313486232 x 10Y308 - 4,94065645841247 x 10Y-324)

Enteru: Variable entera (-32768 - 32767)

Llargu: Variable llarga (-2.147.483.648 -2.147.483.647)

Oxetu: Variable d'oxetu (Nota: esta variable namái pue definise a partir d'esti momentu cola instrucción Set!)

Simple: Variable de precisión simple y coma flotante (3,402823 x 10E38 -1,401298 x 10E-45).

Cadena: Variable de cadena que se compon d'un máximu de 64.000 caráuteres ASCII.

[Variante]: Tipu de variable variante (contién tolos tipos, especificada por definición). Si nun s'especifica nenguna pallabra clave, les variables defínense automáticamente como de tipu variante, nun siendo que se use una instrucción dende DefBool a DefVar.

En LibreOffice Basic nun ye necesariu declarar variables explícitamente. Sicasí, ye necesariu declarar les matrices enantes de poder usales. Pue declarar una variable cola instrucción Dim, usando comes pa dixebrar múltiples declaraciones. Pa declarar un tipu de variable, escriba un caráuter de declaración de tipu siguíu del nome o use la pallabra clave correspondiente.

LibreOffice Basic almite matrices d'una o delles dimensiones, definíes por un tipu de variable específicu. Les matrices resulten útiles si'l programa contién llistes o tables que quiera editar. La ventaya de les matrices ye que ye posible aportar a elementos individuales utilizando índices, que puen formulase como espresiones o variables numbériques.

Les matrices declarar cola instrucción Dim. Esisten dos métodos pa definir el rangu d'índices:

DIM testu(20) as String REM 21 elementos numberaos del 0 al 20

DIM testu(5 to 25) as String REM 21 elementos numberaos del 5 al 25

DIM testu(-15 to 5) as String REM 21 elementos (incluyíu'l 0)

REM numberaos del -15 al 5

Campos de datos bidimensionales

DIM testu(20,2) as String REM 63 elementos; del 0 al 20 nel nivel 1, de 0 al 20 nel nivel 2 y de 0 al 20 nel nivel 3.

Pue declarar un tipu de matriz como dinámica si una instrucción ReDim define'l númberu de dimensiones na subrutina o la función que contenga la matriz. De normal les dimensiones de la matriz namái puen definise una vegada y darréu yá nun puen modificar. Dientro d'una subrutina les matrices puen declarase con ReDim. Les dimensiones namái puen definise con espresiones numbériques. Ello asegura que los campos nun superen la magnitú necesaria.

Exemplu:

Sub ExampleDim1

Dim sVar As String

Dim iVar As Integer

sVar = "Office"

End Sub

Sub ExampleDim2

' Campos de datos bidimensionales

Dim stext(20,2) As String

Const sDim As String = " Dimensión:"

For i = 0 To 20

For ii = 0 To 2

stext(i,ii) = str(i) & sDim & str(ii)

Next ii

Next i

For i = 0 To 20

For ii = 0 To 2

MsgBox stext(i,ii)

Next ii

Next i