Const Statement

Define una cadena como constante.

Sintaxis:

Const Testu = Expresión

Parámetros:

Testu: Cualquier nome de constante que sigue les convenciones estándar de asignación de nomes a variables.

Una constante ye una variable qu'ayuda a ameyorar la legibilidad d'un programa. Les constantes nun se definen como tipu específicu de variable, sinón como comodinos nel códigu. Les constantes namái puen definise una vegada y nun puen modificar. Use la instrucción siguiente pa definir una constante:

CONST NomeConst=Espresión

El tipu d'espresión ye irrelevante. Si empecipia un programa, LibreOffice Basic convierte'l códigu del programa internamente por que, cada vez que s'utilice la constante, la espresión definida sustituyir.

Exemplu:

Sub ExampleConst

Const iVar = 1964

MsgBox iVar

Const sVar = "Programa", dVar As Double = 1.00

MsgBox sVar & " " & dVar