CBool Function

Convierte una comparanza de cadenes o numbérica nuna espresión lóxica, o convierte una espresión numbérica simple nuna de tipu lóxicu.

Sintaxis:

CBool (Espresión1 {= | <> | < | > | <= | >=} Espresión2) o CBool (Númberu)

Valor de torna:

Lóxicu

Parámetros:

Espresión1, Espresión2: Cualquier cadena o espresión numbérica que deseye comparar. Si les espresiones coinciden, la función CBool devuelve'l valor True, en casu contrariu devuelvi False.

Númberu: Cualquier espresión numbérica que deseye convertir. Si la espresión ye igual a 0 devuélvese False, en casu contrariu devuélvese True.

L'exemplu siguiente usa la función CBool pa evaluar el valor que devuelve la función Instr. La función comprueba si la pallabra "y" topar na frase qu'introdució l'usuariu.

Error codes:

5 Llamada a procedimientu non válida

Exemplu:

Sub ExampleCBool

Dim sText As String

sTestu = InputBox("Por favor, escriba una frase curtia:")

' Comprobar si la pallabra »and« apaez na frase.

' En llugar d'usar la llinia de comandos

' If Instr(Input, "and")<>0 Then...

' la función CBool aplicase de la forma siguiente:

If CBool(Instr(sTestu, "y")) Then

MsgBox "La pallabra "y" apaez na frase qu'acaba d'escribir"

EndIf