Variables

Les instrucciones y funciones siguientes son pa trabayar con variables. Pue utilizar estes funciones pa declarar o definir variables, convertiles d'un tipu a otru o pa determinar el tipu de variable.

CCur Function

Convierte una espresión de cadena o una espresión numbérica nuna espresión de moneda. Pa los decimales y los símbolos de moneda utiliza la configuración rexonal.

CBool Function

Convierte una comparanza de cadenes o numbérica nuna espresión lóxica, o convierte una espresión numbérica simple nuna de tipu lóxicu.

CDate Function

Convierte cualquier cadena de caráuteres o espresión numbérica nun valor de fecha.

CDec Function

Convierte una espresión de cadena o una espresión numbérica nuna espresión decimal.

CDbl Function

Convierte cualquier espresión de cadena o numbérica nun tipu doble.

CInt Function

Convierte cualquier espresión de cadena o numbérica nun enteru.

CLng Function

Convierte cualquier espresión de cadena o numbérica nun enteru llargu.

Const Statement

Define una cadena como constante.

CSng Function

Convierte cualquier cadena o espresión numbérica nel tipu de datos Simple.

CStr Function

Convierte cualquier espresión numbérica nuna de cadena.

CVar Function

Convierte una espresión de cadena o una espresión numbérica nuna espresión del tipu variant.

CVErr Function

Convierte una espresión de cadena o una espresión numbérica nuna espresión variant del subtipu "Fallu".

DefBool Statement

Si nun s'especifica'l caráuter o la pallabra clave de declaración de tipu, la instrucción DefBool establez el tipu de datos predetermináu pa les variables según un rangu de lletres.

DefCur Statement

Si nun s'especifica pallabra clave nin caráuter de tipu de declaración, la instrucción DefCur establez el tipu de variable predetermináu según un intervalu de lletres.

DefDate Statement

Si nun s'especifica'l caráuter o la pallabra clave de declaración de tipu, la instrucción DefDate establez el tipu de datos predetermináu según un rangu de lletres.

DefDbl Statement

Establez el tipu de variable predetermináu, acordies con un rangu de lletres, sacantes que se especifique un caráuter o pallabra clave de declaración de tipu.

DefErr Statement

Si nun s'especifica pallabra clave nin caráuter de tipu de declaración, la instrucción DefErr establez el tipu de variable predetermináu según un intervalu de lletres.

DefInt Statement

Establez el tipu de variable predetermináu, acordies con un rangu de lletres, sacantes que se especifique un caráuter o pallabra clave de declaración de tipu.

DefLng Statement

Establez el tipu de variable predetermináu, acordies con un rangu de lletres, sacantes que se especifique un caráuter o pallabra clave de declaración de tipu.

DefObj Statement

Establez el tipu de variable predetermináu, acordies con un rangu de lletres, sacantes que se especifique un caráuter o pallabra clave de declaración de tipu.

DefSng Statement

Si nun s'especifica pallabra clave nin caráuter de tipu de declaración, la instrucción DefSng establez el tipu de variable predetermináu según un intervalu de lletres.

DefStr Statement

Si nun s'especifica pallabra clave nin caráuter de tipu de declaración, la instrucción DefStr establez el tipu de variable predetermináu según un intervalu de lletres.

DefVar Statement

Establez el tipu de variable predetermináu, acordies con un rangu de lletres, sacantes que se especifique un caráuter o pallabra clave de declaración de tipu.

Dim Statement

Declara una variable o una matriz.

ReDim Statement

Declara una variable o una matriz.

Type Statement

Define non-UNO data structures (structs).

IsArray Function

Determina si una variable ye un campu de datos d'una matriz.

IsDate Function

Comprueba si una espresión numbérica o de cadena pue convertise nuna variable de tipu Date.

IsEmpty Function

Comprueba si una variable de tipu variante contién el valor Empty (baleru). Esti valor indica que la variable nun s'anició.

IsError Function

Comprueba si una variable contién un valor de fallu.

IsNull Function

Comprueba si una variante contién el valor especial Null (nulu) indicando que la variable nun contién datos.

IsNumeric Function

Comprueba si una espresión ye un númberu. Si la espresión ye un númberu la función devuelve'l valor True, en casu contrariu devuelvi False.

IsObject Function

Comprueba si una variable d'oxetu ye un oxetu OLE. La función devuelve True si la variable ye un oxetu OLE, en casu contrariu devuelvi False.

LBound Function

Devuelve la llende inferior d'una matriz.

UBound Function

Devuelve la llende cimera d'una matriz.

Let Statement

Asigna un valor a una variable.

Array Function

Devuelve'l tipu Variante con un campu de datos.

DimArray Function

Devuelve una matriz de tipu Variante.

Erase Function

Desanicia'l conteníu d'elementos de matriz de matrices con tamañu fixu; llibera la memoria qu'utilicen les matrices de tamañu variable.

Option Base Statement

Define la llende inferior predetermináu pa matrices ente 0 y 1.

Option Explicit Statement

Especifica que toles variables del códigu del programa tienen de declarase de forma esplícita cola instrucción Dim.

Public Statement

Dimensiona una variable o una matriz d'un módulu (esto ye, non dientro d'una subrutina o función) de mou que resulten válides en toles biblioteques y módulos.

Global Statement

Dimensiona una variable o una matriz a nivel global (esto ye, non dientro d'una subrutina o función) con cuenta de que seyan válides en toles biblioteques y módulos de la sesión actual.

Static Statement

Declara una variable o una matriz a nivel de procedimientu dientro d'una subrutina o función, de mou que los valores de la variable o matriz caltiénense inclusive dempués de salir de la subrutina o función. Les convenciones de la instrucción Dim tamién son válides.

TypeName Function; VarType Function

Devuelve una cadena (TypeName) o un valor numbéricu (VarType) que contién información pa una variable.

Set Statement

Establez una referencia d'oxetu nuna variable o propiedá.

FindObject Function

Permite direicionar un oxetu en tiempu d'execución como parámetru de cadena usando'l so nome.

FindPropertyObject Function

Permite direicionar los oxetos en tiempu d'execución como parámetros de cadena usando'l nome del oxetu.

Optional (in Function Statement)

Permite definir parámetros que se pasen a una función como opcionales.

IsMissing Function

Comprueba si una función llamar con un parámetru opcional.

HasUnoInterfaces Function

Comprueba si un oxetu Basic Unu almite ciertes interfaces Unu.

EqualUnoObjects Function

Devuelve True si los dos oxetos Basic Unu especificaos representen el mesmu casu d'oxetu Unu.

IsUnoStruct Function

Devuelve True si l'oxetu dáu ye una estructura Unu.