Exit Statement

Sale d'un bucle Do...Loop o For...Next, o d'una función o subrutina.

Sintaxis:

Consulte los parámetros

Parámetros:

Exit Do

Namái ye válidu nuna instrucción Do...Loop pa salir del bucle. La execución del programa sigue cola instrucción que sigue a Loop. Si les instrucciones Do...Loop tán añeraes, el control tresferir al bucle del nivel darréu cimeru.

Exit For

Namái ye válidu nun bucle For...Next pa salir del bucle. La execución del programa sigue cola instrucción que sigue a la instrucción Next. N'instrucciones añeraes, el control tresferir al bucle del nivel darréu cimeru.

Función Exit

Sale del procedimientu Function darréu. La execución del programa sigue cola instrucción que sigue a la llamada Function.

Exit Sub

Sale de la subrutina darréu. La execución del programa sigue cola instrucción que sigue a la llamada Sub.

Iconu de nota

La instrucción Exit nun define'l final d'una estructura; nun tien de confundir se cola instrucción End.

Exemplu:

Sub ExampleExit

Dim sReturn As String

Dim sListArray(10) As String

Dim siStep As Single

For siStep = 0 to 10 ' Rellenar matriz con datos de prueba

sListArray(siStep) = chr(siStep + 65)

MsgBox sListArray(siStep)

Next siStep

sReturn = LinSearch(sListArray(), "B")

Print sReturn

End Sub

Function LinSearch( sList(), sItem As String ) As Integer

Dim iCount As Integer

' LinSearch busca en TextArray:sList() una TextEntry:

' Devuelve l'índiz de la entrada o 0 (Nulu)

For iCount=1 To Ubound( sList() )

If sList( iCount ) = sItem Then

Exit For ' sItem atopáu

End If

Next iCount

If iCount = Ubound( sList() ) Then iCount = 0

LinSearch = iCount

End Function