Select...Case Statement

Define unu o más bloques d'instrucciones, dependiendo del valor d'una espresión.

Sintaxis:

Select Case condición Case expresión Bloque d'instrucciones [Case espresión2 Bloque d'instrucciones][Case Else] Bloque d'instrucciones End Select

Parámetros:

Condición: Cualquier espresión que controla si executará'l bloque d'instrucciones que sigue a la clausa Case correspondiente.

Espresión: Cualquier espresión que ye compatible cola del tipu de la condición. El bloque d'instrucciones que sigue a la clausa Case execútase namái si la Condición coincide cola Espresión.

Exemplu:

Sub ExampleRandomSelect

Dim iVar As Integer

iVar = Int((15 * Rnd) -2)

Select Case iVar

Case 1 To 5

Print "Númberu de 1 a 5"

Case 6, 7, 8

Print "Númberu de 6 a 8"

Case 8 To 10

Print "Mayor que 8"

Case Else

Print "Fuera del rangu de 1 a 10"

End Select