Sin Function

Devuelve'l senu d'un ángulu. L'ángulu especificar en radianes. La resultancia ta ente -1 y 1.

Usando l'ángulu Alfa, la función Ensin devuelve'l coeficiente del llargor del llau opuestu d'un ángulu col llargor de la hipotenusa nun triángulu rectángulu.

Ensin(Alfa) = llau opuestu al ángulu/hipotenusa

Sintaxis:

Ensin (Númberu)

Valor de torna:

Doble

Parámetros:

Númberu: Espresión numbérica que define l'ángulu en radianes pal que se deseye calcular el senu.

Pa convertir graos en radianes, multiplique los graos por Pi/180 y pa convertir radianes en graos, multiplique radianes por 180/Pi.

grau=(radián*180)/pi

radián=(grado*pi)/180

Pi ye aproximadamente 3,141593.

Error codes:

5 Llamada a procedimientu non válida

Exemplu:

' Nesti exemplu, la entrada siguiente ye posible pa un triángulu rectángulu:

' El llau opuestu al ángulu y l'ángulu (en graos) pa calcular el llargor de la hipotenusa:

Sub ExampleSine

' Pi = 3,1415926 ye una variable predefinida

Dim d1 As Double

Dim dAlpha As Double

d1 = InputBox("Escriba'l llargor del llau opuestu: ","Llau opuestu")

dAngle = InputBox("Escriba l'ángulu Alfa (en graos): ","Alfa")

Print "El llargor de la hipotenusa ye "; (d1 / senu (dAlpha * Pi / 180))