On Error GoTo ... Resume Statement

Habilita una rutina de manexu de fallos dempués de producise éstos o sigue la execución del programa.

Sintaxis:

On {[Local] Fallu GoTo NomeEtiqueta | GoTo 0 | Resumi Next}

Parámetros:

GoTo NomeEtiqueta: Si produz un fallu, activa la rutina de manexu de fallos qu'empieza na llinia "NomeEtiqueta".

Resumi Next: Si produz un fallu, la execución del programa sigue cola instrucción que siguía a aquélla na que se produció l'erru.

GoTo 0: Desactiva'l remanador de fallos pal procedimientu actual.

Local: L'ámbitu de "On fallu" ye global, y permanez activu hasta que-y lu encaboxa por aciu otra sentencia "On fallu". Sicasí, l'ámbitu de "On Local fallu" ye local pa la rutina que la invoca. El manexu local de fallos anula cualquier configuración global previa. Cuando remata la rutina invocadora, atáyase automáticamente el manexu local del fallu, y restáurase la configuración global previa.

La instrucción On Fallu GoTo utilizar pa reaccionar a los fallos que se producen nuna macro.

Exemplu:

Sub ExampleReset

On Error GoTo ErrorHandler

Dim iNumber As Integer

Dim iCount As Integer

Dim sLine As String

Dim aFile As String

aFile = "c:\data.txt"

iNumber = Freefile

Open aFile For Output As #iNumber

Print #iNúmberu, "Esta ye una llinia de testu"

Close #iNumber

iNumber = Freefile

Open aFile For Input As iNumber

For iCount = 1 To 5

Line Input #iNumber, sLine

If sLine <>"" Then

Rem

End If

Next iCount

Close #iNumber

Exit Sub

ErrorHandler:

Reset

MsgBox "Tolos ficheros van zarrase",0,"Fallu"