Input# Statement

Llee datos d'un ficheru secuencial abiertu.

Sintaxis:

Input #NúmberuFicheru As Integer; var1[, var2[, var3[,...]]]

Parámetros:

NúmberuFicheru: Númberu del ficheru que contenga los datos que se deseye lleer. El ficheru tien de tar abiertu cola instrucción Open por aciu la pallabra clave INPUT.

var: Una variable numbérica o de cadena qu'a la que s'asigna los valores que se lleen del ficheru abiertu.

La instrucción Input# llee valores numbéricos o cadenes d'un ficheru abiertu y asigna los datos a una o más variables. Una variable numbérica lleer hasta la primer torna de carru (Asc=13), meyora de llinia (Asc=10), espaciu o coma. Les variables de cadena lleer hasta la primer torna de carru (Asc=13), meyora de llinia (Asc=10) o coma.

Los datos y los tipos de datos del ficheru abiertu tienen d'apaecer nel mesmu orde que les variables que se pasen nel parámetru "var". Si asigna valores non numbéricos a una variable numbérica, asignar a "var" un valor igual a "0".

Los rexistros separaos por comes nun puen asignase a una variable de cadena. Les comines (") del ficheru tamién se refuguen. Si deseya lleer estos caráuteres del ficheru, use la instrucción Line Input# pa lleer ficheros de testu puros (ficheros que contienen namái caráuteres imprentables) llinia a llinia.

Si llégase a la fin del ficheru mientres se llee un elementu de datos, produzse un fallu y el procesu atáyase.

Exemplu:

Sub ExampleWorkWithAFile

Dim iCount As Integer

Dim sName As String

Dim sValue As Integer

Dim sFileName As String

sFileName = "c:\data.txt"

iCount = Freefile

' Escribe datos (que dempués lleeránse con Input) nel ficheru

Open sFileName For Output As iCount

sName = "Hamburg"

sValue = 200

Write #iCount, sName, sValue

sName = "New York"

sValue = 300

Write #iCount, sName, sValue

sName = "Miami"

sValue = 459

Write #iCount, sName, sValue

Close #iCount

iCount = Freefile

' Lleer el ficheru de datos usando Input

Open sFileName For Input As iCount

Input #iCount; sName, sValue

MsgBox sName & " " & sValue

Input #iCount; sName, sValue

MsgBox sName & " " & sValue

Input #iCount; sName, sValue

MsgBox sName & " " & sValue

Close #iCount