Entamar biblioteques y módulos

Organización de biblioteques

Creación d'una biblioteca nueva

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Calque na ficha Biblioteques.

3. Escueya'l llugar en que deseya amestar la biblioteca na llista Allugamientu. Si escueye Macros y diálogos de LibreOffice, la biblioteca va pertenecer a l'aplicación de LibreOffice y va quedar disponible pa tolos documentos. Si escueye un documentu, la biblioteca va amestar a esti documentu y namái va tar disponible dende él.

4. Calque en Nueva y inxerte un nome pa crear una biblioteca nueva.

Importar una biblioteca

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Calque na ficha Biblioteques.

3. Escueya'l llugar onde quier importar la biblioteca na llista Allugamientu. Si escueye Macros y diálogos de LibreOffice, la biblioteca va pertenecer a l'aplicación LibreOffice y tará disponible pa tolos documentos. Si escueye un documentu, la biblioteca s'importará a esti documentu y namái va tar disponible dende él.

4. Calque en Importar... y escueya una biblioteca esterna a importar.

5. Escueya toles biblioteques a importar nel diálogu Importar biblioteques. El diálogu amuesa toles biblioteques que tán conteníes nel ficheru escoyíu.

6. Si deseya inxertar la biblioteca namái como referencia, marque'l caxellu Inxertar como referencia (namái llectura). Les biblioteques de namái llectura son dafechu funcionales, pero nun puen modificar dende Basic IDE.

7. Marque'l caxellu Trocar biblioteques esistentes si deseya que se sobrescriban les biblioteques esistentes que tienen el mesmu nome.

8. Calca Aceutar pa importar la biblioteca.

Esportar una biblioteca

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Calque na ficha Biblioteques.

3. Na llista Allugamientu especifiques onde ta guardada la biblioteca. Seleiciona la biblioteca que quieras esportar. Ten en cuenta que nun se pue esportar la biblioteca Estándar.

4. Calca Esportar...

5. Escueyi si quies esportar la biblioteca como una estensión o como una biblioteca de Basic.

6. Calca Aceutar.

7. Seleicione ónde quier que s'esporte la biblioteca.

8. Calque en Aceutar pa esportar la biblioteca.

Supresión d'una biblioteca

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Calque na ficha Biblioteques.

3. Escueya la biblioteca que se debe desaniciar de la llista.

4. Calque en Desaniciar.

Organización de módulos y diálogos

Creación d'un módulu o diálogu nuevos

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Faiga clic na ficha Módulos o la ficha Diálogos.

3. Escueya la biblioteca na que s'inxerta'l módulu y faiga clic en Nuevu.

4. Escriba un nome pal módulu o'l diálogu y calque Aceutar.

Cambéu de nome d'un módulu o diálogu

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Faiga doble clic nel módulu que'l so nome tien de camudase, con una posa ente los clics. Especifique'l nome nuevu.

Nel IDE de StarOffice Basic, col botón derechu faiga clic nel nome del módulu o diálogu nes fiches de la parte inferior de la pantalla, escueya Camudar nome y escriba el nome nuevu.

3. Calque Intro pa confirmar los cambeos.

Supresión d'un módulu o diálogu

1. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

2. Faiga clic na ficha Módulos o la ficha Diálogos.

3. Escueya'l módulu o diálogu que se debe desaniciar de la llista. Faiga doble clic p'amosar les subentraes, si ye necesariu.

4. Calque en Desaniciar.

Iconu d'alvertencia

Al desaniciar un módulu bórrense permanentemente tolos sos procedimientos y funciones.

Organización de proyectos ente documentos y plantíes

Desplazamientu o copia de módulos ente documentos, plantíes y l'aplicación.

1. Abra tolos documentos o plantíes ente los que deseye mover o copiar módulos o diálogos.

2. Escueya Ferramientes - Macros - Entamar macros - LibreOffice Basic y faiga clic en Organizador, o faiga clic nel iconu Escoyer módulu nel IDE de StarOffice Basic p'abrir el diálogu Organizador de macros.

3. P'asitiar un módulu o diálogu n'otru documentu, faiga clic nel oxetu pertinente de la llista y abasnar a la nueva posición. Una llinia horizontal indica la posición de destín del oxetu escoyíu mientres s'abasnar. Caltenga calcada la tecla mientres abasna pa copiar l'oxetu en llugar de movelo.