NETTENESTE

Hent innhald frå nettet via ein URI.

Syntaks

NETTENAR(URI)

URI: URI-tekst for nettenesta.

Eksempel

=NETTENSETE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric")

Returnerer nettsida for «http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric».

FILTERXML (FILTERXML på engelsk)

Bruk eit XPath-uttrykk på eit XML-dokument.

Syntaks

FILTERXML(XML Dokument; XPath-uttrykk)

XML-dokument (nødvendig): Streng som inneheld gyldig XML-tekst.

XPath-uttrykk (nødvendig): Streng som inneheld eit gyldig XPath-uttrykk.

Eksempel

=FILTERXML(NETTENESTE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric");"number(/weatherdata/forecast/time[2]/temperature/@value)")

Returnerer lufttemperaturen i København.