Mogelijkheden van LibreOffice Writer

LibreOffice Writer laat u tekstdocumenten ontwerpen en produceren die afbeeldingen, tabellen, of diagrammen kunnen bevatten. U kunt de documenten dan opslaan in een groot scala aan indelingen, inclusief het gestandaardiseerde OpenDocument format (ODF), Microsoft Word .doc-indeling, of HTML. En u kunt uw document eenvoudig exporteren naar het Portable Document Format (PDF).

Schrijven

Met LibreOffice Writer kunt u basisdocumenten, zoals memo's, faxen, brieven, cv's en samengevoegde documenten maken, evenals lange en complexe of meerdelige documenten, compleet met literatuurlijsten, verwijzingstabellen en indices.

LibreOffice Writer heeft ook handige functies zoals een spellingcontrole, een thesaurus, AutoCorrectie en Woordafbreking, evenals verschillende sjablonen voor vrijwel elk doeleinde. U kunt ook uw eigen sjablonen maken met behulp van de Assistenten.

Ontwerpen en structureren

LibreOffice biedt een breed scala aan opties voor het ontwerpen van documenten. Gebruik het venster Stijlen en opmaakprofielen voor het maken, toewijzen en wijzigen van opmaakprofielen voor alinea's, individuele tekens, frames en pagina's. Bovendien kunt u met de Navigator snel binnen uw documenten navigeren, een overzicht van uw document bekijken, en de objecten bijhouden die u in uw document hebt ingevoegd.

U kunt ook verschillende indices en inhoudsopgaven in tekstdocumenten maken. U kunt de structuur en weergave van de indices en inhoudsopgaven definiëren volgens uw individuele behoeften. Met live hyperlinks en bladwijzers kunt u direct naar de bijbehorende items in de tekst springen.

Desktop publishing met LibreOffice Writer

LibreOffice Writer bevat talrijke hulpmiddelen voor desktop publishing en het maken van tekeningen die u kunt gebruiken om professioneel ogende documenten, zoals brochures, nieuwsbrieven en uitnodigingen te maken. Voor het opmaken van uw documenten kunt u lay-outs met meerdere kolommen, tekstframes, afbeeldingen, tabellen en andere objecten gebruiken.

Berekeningen

Tekstdocumenten in LibreOffice bieden een geïntegreerde rekenfunctie waarmee u complexe berekeningen of logische koppelingen kunt uitvoeren. U kunt gemakkelijk een tabel in een tekstdocument maken om berekeningen uit te voeren.

Tekeningen maken

Met het tekenhulpmiddel van LibreOffice Writer kunt u tekeningen, afbeeldingen, legenda's en andere typen tekeningen direct in tekstdocumenten maken.

Afbeeldingen invoegen

U kunt afbeeldingen invoegen in verschillende indelingen in een tekstdocument, inclusief afbeeldingen in een JPG- of GIF-indeling. In aanvulling daarop verschaft de Galerij een collectie van clipart-afbeeldingen, en de Fontwork-galerij maakt verbazende lettertype-effecten.

Flexibele toepassingsinterface

De programma-interface is zo ontworpen dat u hem volgens uw voorkeuren kunt configureren, waaronder het aanpassen van pictogrammen en menu's. U kunt verschillende programmavensters, zoals het venster Stijlen en opmaak of de Navigator, als zwevende vensters overal op het scherm neerzetten. U kunt sommige vensters ook vastzetten aan de rand van de werkruimte.

Slepen & neerzetten

Met de functie voor slepen en neerzetten kunt u snel en efficiënt met tekstdocumenten in LibreOffice werken. U kunt bijvoorbeeld objecten, zoals afbeeldingen uit de Galerij, slepen en neerzetten tussen twee locaties in hetzelfde document of tussen geopende LibreOffice-documenten.

Help-functies

U kunt het Help-systeem gebruiken als compleet naslagwerk voor LibreOffice-toepassingen, inclusief instructies voor eenvoudige en complexe taken.