Spelling en grammatica controleren

U kunt de spelling van een tekstselectie of het hele document handmatig controleren.

Notitiepictogram De toepasselijke woordenboeken moeten geïnstalleerd zijn om de spelling en de grammatica van een tekst te kunnen controleren. Voor veel talen bestaan drie verschillende woordenboeken: een spellingcontrole, een woordenboek voor afbrekingen en een thesaurus. Elk woordenboek is slechts geldig voor één taal. Controles voor grammatica kunnen worden gedownload en geïnstalleerd als extensies. Zie de extensies webpagina.

De spellingcontrole begint bij de huidige cursorpositie, of aan het begin van de tekstselectie.

1. Klik in het document of selecteer de tekst die u wilt controleren.

2. Kies Extra - Spelling en grammatica.

3. Wanneer er een mogelijke spelfout wordt gevonden, wordt het dialoogvenster Spellingcontrole geopend en worden door LibreOffice enkele correcties voorgesteld.

4. U kunt één van het volgende doen:

Klik op de suggestie en vervolgens op Wijzigen om een correctie te accepteren.

Wijzig de zin in het bovenste tekstvak en klik dan op Wijzigen.

Klik op Toevoegen om het onbekende woord aan een gebruikergedefinieerde woordenlijst toe te voegen.