Adresetiketten afdrukken

1. Kies Bestand - Nieuw - Etiketten om het dialoogvenster Etiketten te openen.

2. Selecteer de opmaak van de etiketbladen die u wilt afdrukken op de tab Etiketten.

3. Kies de database en tabel waaruit de gegevens moeten worden gehaald.

4. Selecteer een databaseveld waarvan u de inhoud wilt afdrukken. Klik op de knop die een pijl naar links weergeeft om het databaseveld in het vak Labeltekst in te voegen.

Ga door met het selecteren en invoegen van databasevelden als u meer velden op elk etiket wilt. U kunt op Enter drukken om een nieuwe regel in te voeren, en u kunt elk teken typen om vaste tekst in te voeren.

5. Optioneel, als u meer tekst wilt typen, opmaak wilt toepassen, of afbeeldingen en lijnen wilt invoegen, zou u Inhoud synchroniseren op de tab Opties moeten inschakelen. Als u dit inschakelt opent een klein venster met een knop Synchroniseren als u het dialoogvenster Labels verlaat. Nu hoeft u alleen maar te werken met het eerste label in het labelsdocument, en klik dan op de knop Synchroniseren om uw werk naar elk label van het document te kopiëren.

6. Klik op Nieuw document.

7. Als u het etiketdocument bekijkt wilt u misschien tijdelijk Beeld - Veldnamen inschakelen. Dit geeft de velden op een meer visuele manier weer, zodat u de inhoud van het etiket makkelijker kunt schikken en bewerken.

8. U kunt het etiketdocument dan opslaan en/of afdrukken.

Als u er voor kiest om het document af te drukken, zult u gevraagd worden of u een standaardbrief wilt afdrukken. Antwoord met Ja om het dialoogvenster Standaardbrief te openen. In het dialoogvenster Standaardbrief kunt u de records selecteren waarvoor u etiketten wilt afdrukken.