Fontwork voor grafische tekstvormen

Met Fontwork kunt u art-objecten met grafische tekst maken.

Een Fontwork-object maken

1. Kies Beeld - Werkbalken om de werkbalk in te schakelen als u de werkbalken Tekening of Fontwork niet ziet.

2. Klik op het pictogram Fontwork-Galerij op de werkbalk Tekening of op de werkbalk Fontwork. Pictogram

3. In het dialoogvenster Fontwork-Galerij selecteert u een Fontwork-stijl en klikt u op OK.

Het Fontworkobject wordt ingevoegd in uw document. Fontworkobjecten zijn gebruikergedefinieerde vormen. U kunt altijd de tussen de weergaven 2D en 3D schakelen en terug met behulp van de werkbalk 3D-instellingen.

4. Dubbelklik op het object om tekstbewerkingsmodus te activeren.

5. Vervang de standaard Fontwork-tekst met uw eigen tekst.

6. Druk op Esc om de tekstbewerkingsmodus te verlaten.

Zo bewerkt u een Fontwork-object:

1. Klik op het Fontwork-object. Indien het Fontwork-object is ingevoegd in de achtergrond, houdt dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u klikt.

De werkbalk Fontwork wordt nu weergegeven. Als u de Fontwork-werkbalk niet ziet, kiest u Beeld - Werkbalken - Fontwork.

2. Klik op een pictogram op de werkbalk Fontwork.

De volgende pictogrammen zijn beschikbaar:

Zo kunt u meer Fontwork-attributen bewerken:

1. Klik op het Fontwork-object. Indien het Fontwork-object is ingevoegd in de achtergrond, houdt dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u klikt.

2. Selecteer de eigenschappen via de werkbalk Eigenschappen tekenobjecten. U kunt de lijnbreedte, lijnkleur, opvulkleur, opvulstijl en meer wijzigen.