Samenwerking

In LibreOffice Writer, Impress en Draw kan slechts één gebruiker per keer een document openen om naar te schrijven. In Calc kunnen meerdere gebruikers gelijktijdig hetzelfde werkblad openen om naar te schrijven.

Samenwerking in Calc

In LibreOffice Calc biedt het delen van documenten gelijktijdige schrijftoegang voor veel gebruikers. Elke gebruiker die wil samenwerken zou een naam moeten opgeven op de tabpagina - LibreOffice - Gebruikersgegevens.

Waarschuwingspictogram Sommige opdrachten zijn niet beschikbaar (uitgegrijsd) als Wijzigingen opnemen of Document delen is geactiveerd. Voor een nieuw werkblad kunt u de uitgegrijsde elementen niet toepassen of invoegen.

Een nieuw werkblad maken

Gebruiker A maakt een werkbladdocument. De volgende voorwaarden kunnen van toepassing zijn:

De opdracht Extra - Document delen kan worden gebruikt om de modus voor het huidige document te schakelen tussen modus Niet delen en modus Delen. Indien u een gedeeld document in de modus Niet-delen wilt gebruiken, moet u het gedeelde document onder een andere naam of pad opslaan. Dit maakt een niet-gedeelde kopie van het werkblad.

Een werkblad openen

Gebruiker A opent een werkbladdocument. De volgende voorwaarden kunnen van toepassing zijn:

Een gedeeld werkbladdocument opslaan

Gebruiker A slaat een gedeeld document op. De volgende voorwaarden kunnen van toepassing zijn:

Als een gebruiker een gedeeld werkblad succesvol opslaat, zal het document worden herladen na de opdracht Opslaan, zodat het werkblad de laatste versie weergeeft van alle wijzigingen die zijn opgeslagen door alle gebruikers. Een bericht geeft aan dat "vreemde wijzigingen zijn toegevoegd" als een andere gebruiker enige inhoud heeft gewijzigd.

Samenwerking in Writer, Impress en Draw

Voor alle modules Writer, Impress, Draw en voor Calc, als delen van documenten niet is ingeschakeld, is bestandsvergrendeling mogelijk. Deze bestandsvergrendeling is zelfs beschikbaar als tot hetzelfde document vanaf verschillende besturingssystemen toegang wordt verkregen:

Gebruiker A opent een document. De volgende voorwaarden kunnen van toepassing zijn:

Rechten voor toegang als gebruiker en delen van documenten

Aan sommige voorwaarden moet worden voldaan op besturingssystemen met beheer voor rechten voor gebruikers.

Waarschuwingspictogram Schrijfrechten stellen ook anderen (per ongeluk of met opzet) in staat om een bestand te wijzigen of te verwijderen.