Regeleinden in cellen invoegen

Regeleinden in LibreOffice Calc-werkbladcellen invoegen

1. Druk op de +Enter-toetsen om een regeleinde in een werkbladcel in te voegen.

Dit werkt alleen wanneer de tekstbewerkingscursor in de cel staat en niet op de invoerregel. Dubbelklik dus eerst op de cel en klik dan één keer op de tekstpositie waar u het regeleinde wilt invoegen.

Notitiepictogram U kunt zoeken naar het teken voor een nieuwe regel met het dialoogvenster Zoeken en vervangen door te zoeken naar \n als een reguliere uitdrukking. U kunt de tekstfunctie TEKEN(10) gebruiken om een teken voor een nieuwe regel in een tekstformule in te voegen.

LibreOffice Calc-cellen opmaken voor automatische tekstterugloop

1. Selecteer de cellen waarvoor u een automatisch regeleinde wilt.

2. Kies Opmaak - Cellen - Uitlijning.

3. Selecteer Automatische tekstomloop.

Regeleinden invoegen in tabellen in LibreOffice Writer-tekstdocumenten

1. Druk op de Enter-toets om een regeleinde in een tabelcel van een tekstdocument in te voegen.

Er wordt een automatisch regeleinde ingevoegd wanneer u tijdens het typen het einde van de regel bereikt.