JDBC-verbinding

Specificeert de opties voor het oproepen van een JDBC-database.

JDBC-voorbeelden

U kunt een JDBC-stuurprogrammaklasse gebruiken om vanuit LibreOffice een verbinding met een JDBC-database te maken. De stuurprogrammaklasse wordt geleverd door de fabrikant van de database. Twee voorbeelden van JDBC-databases zijn Oracle en MySQL.

Notitiepictogram De klasse voor het besturingsprogramma moet worden toegevoegd aan LibreOffice in - LibreOffice - Geavanceerd.

Oracle-database

U kunt een JDBC-stuurprogramma gebruiken om een Oracle-database vanuit Solaris of Linux op te roepen. U hebt een ODBC-stuurprogramma nodig om de database vanuit Windows op te roepen.

In het vak URL van gegevensbron voert u de locatie in van de Oracle-databaseserver. De syntaxis van de URL is afhankelijk van het databasetype. Raadpleeg de documentatie bij het JDBC-stuurprogramma voor meer informatie.

Voor een Oracle-database is de syntaxis van de URL als volgt:

oracle:thin:@hostnaam:poort:database_naam

MySQL-database

Het stuurprogramma voor de MySQL-database is beschikbaar op de MySQL-website.

De syntaxis voor een MySQL-database is als volgt:

mysql://hostnaam:poort/database_naam

URL van gegevensbron

Voer de URL voor de database in. Voor het MySQL JDBC-stuurprogramma voert u bijvoorbeeld "jdbc:mysql://<servernaam>/<naam van de database>" in. Voor meer informatie over het JDBC-stuurprogramma raadpleegt u de bijbehorende documentatie.

JDBC-stuurprogrammaklasse

Voer de naam in van de JDBC-driver.

Waarschuwingspictogram Voordat u een JDBC-stuurprogramma kunt gebruiken, moet u het klassepad ervan toevoegen Kies - LibreOffice- Geavanceerd, en klik op de knop Klassepad. Start LibreOffice opnieuw op nadat u de informatie voor het pad hebt toegevoegd.

Klasse testen

Test de verbinding met de huidige instellingen.

Verificatie

Assistent Database