WEBSERVICE

Web-inhoud van een URI verkrijgen.

Syntaxis

WEBSERVICE(URL)

URL: URL-tekst van de webservice.

Voorbeeld

=WEBSERVICE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric")

Geeft de inhoud van "http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric"

FILTERXML

Pas een XPath-expressie toe op een XML-document.

Syntaxis

XMLFILTER(XML-Document; XPath-expressie)

XML-document (vereist): Tekenreeks die een geldige XML-stroom bevat.

XPad-expressie (vereist): Tekenreeks die een geldige XPad-expressie bevat.

Voorbeeld

=XMLFILTER(WEBSERVICE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric");"number(/weatherdata/forecast/time[2]/temperature/@value)")

Geeft informatie over de temperatuur in Kopenhagen.