Barras de ferramentas

Esta sección fornece unha visión xeral das barras de ferramentas dispoñíbeis en LibreOffice Writer.Esta vista xeral describe a configuración predefinida para as barras de ferramentas de LibreOffice.

Barra estándar

A barra estándar está dispoñíbel en todos os aplicativos LibreOffice.

Barra Formatado

A barra Formatado contén varias funcións de formatado de texto.

Barra Debuxo

A barra Debuxo contén ferramentas de edición usadas con frecuencia. Prema na frecha colocada xunto a unha icona para abrir unha barra de ferramentas con ordes adicionais.

Barra de imaxes

A barra Imaxe contén funcións de formatado e posicionamento de imaxes de mapa de bits.

Barra Marco

Cando un marco está seleccionado, a barra Marco fornece as funcións máis importantes para formatalo e situalo.

Barra Obxecto OLE

A barra Obxecto OLE aparece cando os obxectos están seleccionados. Contén as funcións máis importantes para o formatado e posicionamento dos obxectos.

Barra de táboa

A barra Táboa contén as funcións necesarias para traballar con táboas. Aparece se sitúa o cursor dentro dunha táboa.

Barra Propiedades de obxecto de debuxo

Pódese ver a barra Propiedades do obxecto de debuxo no Writer e no Calc. Seleccione o menu Ver - Barras de ferramentas - Propiedades do obxecto de debuxo. Os controis activaranse cando seleccione un obxecto de debuxo. Veranse algunhas iconas diferentes predeterminadas, cando o documento sexa de texto ou unha folla de cálculo.

Barra Viñetas e numeración

A barra Viñetas e numeración contén funcións para modificar a estrutura dos parágrafos numerados, incluído o cambio de orde dos parágrafos ou a definición de diferentes niveis.

Barra Obxecto de texto

Contén ordes de formatado para textos contidos en obxectos de debuxo. A barra Obxecto de texto aparece se preme dúas veces nun obxecto de debuxo.

Barra Estado

A barra Estado contén información sobre o documento así como varios botóns con funcións especiais.

Visualizar impresión

A barra Visualización de páxina amósase ao ver o documento no modo de visualización de páxina.

Barra Datos de táboa

Utilice a barra Datos de táboa para controlar a visualización dos datos.

Regras

As regras mostran as dimensións da páxina e a posición das tabulacións, sangrías, bordos e columnas. Pode usar o rato para modificar estas opcións.

Barra de fórmulas

A barra de fórmulas permite crear e inserir cálculos en documentos de texto. Para activar a barra de fórmulas, prema en F2.

Inserir

A barra de ferramentas contén funcións para a inserción de marcos, imaxes, táboas e outros obxectos.

Barra de clasificación

The Classification bar contains tools to help secure document handling.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File - Properties, Custom fields tab) to store the classification policy as document metadata.

Vaia ao menú Ver - Barras de ferramentas e seleccione Clasificación

Barra de ferramentas de combinación de correspondencia

A barra de ferramentas da combinación de correspondencia contén as ordes para os últimos pasos do proceso de combinación de correspondencia.