LibreOffice Basicin ohjeet

LibreOffice tarjoaa sovellusohjelmarajapinnan (API), jolla hallitaan LibreOffice-komponentteja erilaisilla ohjelmointikielillä käyttämällä LibreOffice-ohjelmistokehitysympäristöä (SDK). Lisää tietoa LibreOffice API:sta ja SDK:sta saa sivustolta http://api.libreoffice.org

Lyhyesti: tässä ohjeosiossa selitetään yleisimmät ajonaikaiset LibreOffice Basic-funktiot. Syvällisempiä tietoja varten käytettävissä on OpenOffice.org BASIC Programming Guide Wiki-sivustolla.

Työskentely LibreOffice Basicilla

Ohjelmointi LibreOffice Basicilla

Ajonaikaiset funktiot

Recording a Macro

Basic-valintaikkunoiden luominen

Ohjausobjektien luominen valintaikkunamuokkaimessa

Ohjausobjektin ominaisuuksien muuttaminen valintaikkunan muokkaimessa

Valintaikkunan avaaminen ohjelmakoodilla

Ohjelmointiesimerkkejä: ohjausobjektit valintaikkunan muokkaimessa

Working with VBA Macros

Working with VBA Macros

Exclusive VBA functions

Ohjeen käyttö

Ohje viittaa ohjelman oletusasetuksiin perustilassa olevassa järjestelmässä. Värit, hiiren toiminnot ja muut muokattavat tekijät voivat olla erilaisia ohjelmaa käytettäessä.

LibreOffice-ohjeikkuna

Vihjeet ja laajennetut vihjeet

Hakemisto - ohjeiden avainsanahaku

Etsi - kokotekstihaku

Kirjanmerkkien käyttö

Sisältö - ohjeiden pääaiheet