WEBSERVICE

Web-edukia URI batetik eskuratzea.

Sintaxia

WEBSERVICE(URI)

URI: Web zerbitzuaren URI testua.

Adibidea

=WEBSERVICE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric")

"http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric" helbideko web-orriaren edukia itzultzen du.

FILTERXML

Aplikatu XPath adierazpen bat XML dokumentu bati.

Sintaxia

FILTERXML(XML dokumentua; XPath adierazpena)

XML dokumentua (derrigorrezkoa): Baliozko XML korronte bat duen katea.

XPath adierazpena (derrigorrezkoa): Baliozko XPath adierazpen bat duen katea.

Adibidea

=FILTERXML(WEBSERVICE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric");"number(/weatherdata/forecast/time[2]/temperature/@value)")

Kopenhageko eguraldi-tenperaturari buruzko informazioa ematen du.