WEBSERVICE

Hent web-indhold fra en URI.

Syntaks

WEBSERVICE(URI)

URI: URI-adresse på web-servicen.

Eksempel

=WEBSERVICE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric")

Returnerer web-indholdet fra "http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric"

FILTERXML

Tilknytter et XPath-udtryk til et XML-dokument.

Syntaks

FILTERXML(XML-dokument; XPath-udtryk)

XML-dokument (påkrævet): Tekststreng som består af en valid XML-strøm.

XPath-udtryk (påkrævet): Tekststreng som består af et valid XPath-udtryk.

Eksempel

=FILTERXML(WEBSERVICE("http://api.openweathermap.org/data/2.5/forecast?q=Copenhagen,dk&mode=xml&units=metric");"number(/weatherdata/forecast/time[2]/temperature/@value)")

Returnerer den aktuelle temperatur i København.