Etsi ja korvaa Writerissa

Jump to: navigation, search

Tekstiasiakirjoista voidaan hakea sanoja, muotoiluja, tyylejä ynnä muuta. Käyttäjä voi siirtyä yhdestä tuloksesta seuraavaan tai korostaa kaikki tulokset kerralla. Tämä jälkeen voidaan ottaa käyttöön toinen muotoilu tai korvata sanat toisella tekstillä.

Etsi ja korvaa -valintaikkuna

Haettaessa tekstiä koko asiakirjasta avataan Etsi ja korvaa -valintaikkuna ilman aktiivista tekstivalintaa. Kun etsitään vain osasta asiakirjaa, valitaan ensin tämä tekstinosa ja avataan sitten Etsi ja korvaa -valintaikkuna.

Tekstin haku

1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.
  2. Kirjoita Etsittävä teksti -kenttään teksti, jota etsitään.
  3. Napsauta joko Etsi tai Etsi kaikki.

Kun napsautetaan Etsi, Writer näyttää hakumerkintää vastaavan seuraavan tekstin. Tekstiä voi tarkastella ja muokata ja sitten napsauttaa uudestaan Etsi seuraavan tekstiesiintymän hakemiseksi.

Jos valintaikkuna suljetaan, voidaan painaa näppäinyhdistelmää (Ctrl+Vaihto+F) seuraavan tekstin hakemiseksi valintaikkunaa avaamatta.

Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää asiakirjan oikeassa alakulmassa vierityspalkin päässä olevia kuvakkeita asiakirjan seuraavaan tekstiin tai muuhun kohteeseen siirtymiseen.

Kun napsautetaan Etsi kaikki, Writer valitsee kaikki tekstit, jotka ovat samoja kuin merkintä. Tämän jälkeen voidaan esimerkiksi kaikki löydetyt teksti lihavoida tai käyttää samaa merkkityyliä kaikkiin kerralla.

Tekstin korvaaminen

Note.png Toisin kuin tekstin haku, tekstin korvausta ei voida rajoittaa vain aktiiviseen valintaan.
  1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.
  2. Kirjoita Etsittävä teksti -kenttään teksti, jota etsitään.
  3. Kirjoita korvaava teksti löydetylle Korvaa tekstillä -tekstiruudun tekstille.
  4. Napsauta joko Korvaa tai Korvaa kaikki.

Kun napsautetaan Korvaa, Writer hakee koko asiakirjasta Etsittävä teksti -ruudussa olevaa tekstiä, kohdistimen kohdasta alkaen. Kun teksti löytyy, Writer korostaa tekstin ja jää odottamaan käyttäjän toimia. Napsauttamalla Korvaa korvataan asiakirjassa korostettuna oleva teksti Korvaa tekstillä -ruudun tekstillä. Napsauttamalla Etsi edetään seuraavaan hakuun korvaamatta käsillä olevaa valintaa.

Kun napsautetaan Korvaa kaikki, Writer korvaa kaikki tekstit, jotka vastaavat merkintää.

Tyylien haku

Tyylien etsintää käytetään, kun halutaan hakea asiakirjasta kaikki tekstit, joihin on liitetty tietty kappaletyyli, esimerkiksi "Otsikko 2" -tyyli.

1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.
  2. Napsauta Lisää valintoja -painiketta avartaaksesi valintaikkunaa.
  3. Etsittävä teksti -tekstiruutu on tässä vaiheessa luetteloruutu, josta voidaan valita mikä tahansa käsiteltävän asiakirjan kappaletyyleistä.
  4. Valitse etsittävä tyyli ja napsauta sitten Etsi- tai Etsi kaikki -painiketta.

Muotoilujen haku

Muotoilun etsintää käytetään, kun halutaan hakea asiakirjasta kaikki tekstit, joihin on liitetty tietty suora merkkimuotoilu.

Note.png Muotoilun etsinnällä löydetään vain suoran merkkimuotoilun määreet. Sillä ei löydetä tyylin osana käytettäviä määreitä, esimerkiksi otsikoista.
  1. Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa avataksesi Etsi ja korvaa -valintaikkunan.
  2. Napsauta Lisää valintoja -painiketta avartaaksesi valintaikkunaa.
  3. Napsauta Muotoilu-painiketta.
  1. Napsauta joko Etsi tai Etsi kaikki.

Lisää valintoja

Vastaavuushaulla voidaan löytää tekstejä, jotka ovat miltei samanlaisia kuin etsittävä teksti. Eroavuuden sallittu merkkimäärä on käyttäjän aseteltavissa.

Merkitään Vastaavuushaku-vaihtoehto ja valinnaisesti napsautetaan ... -painiketta asetusten vaihtamiseksi. (Kaikissa kolmessa kentässä 1 toimii lyhyillä sanoilla hyvin.)

Tip.png Kun aasialaisten kielten tuki on otettu käyttöön Työkalut - Asetukset - Kieliasetukset - Kielet-sivulla, Etsi ja korvaa -valintaikkunassa on aasialaisen tekstin haulle asetukset.

Rakenneselain

Rakenneselain on objektien haun ja valinnan päätyökalu. Rakenneselainta voi käyttää myös kappaleiden siirtämiseen ja järjestelyyn. Tämä edellyttää jäsennysnäkymää asiakirjalta.

Valitse Näytä - Rakenneselain rakenneselaimen ikkunan avaamiseksi.

Rakenneselainta käytetään objektien lisäämiseen, linkittämiseen ja viittaamiseen saman asiakirjan sisällä ja toisista avoimista asiakirjoista käsin. Katso lisätietoja Rakenneselain-opasteesta.

Napsautetaan sinistä ympyrää pystyvierityspalkin alaosassa pienen rakenneselaintyylisen Siirtyminen-ikkunan avaamiseksi.

Siirtyminen-ikkunaa voi käyttää sujuvaan hyppyyn seuraavaan objektiin tai seuraavan tekstin hakemiseen asiakirjasta.