Guetar y trocar en Writer

Jump to: navigation, search

En documentos de testu puen buscase pallabres, tipos de formatu, estilos, etc. Pue dir d'una resultancia a otru o destacar toles resultancies de la busca pa, de siguío, aplicar otru formatu o trocar el testu.

Diálogu Guetar y trocar

Pa guetar testu en tol documentu, abra'l diálogu Guetar y trocar ensin testu escoyíu. Si deseya guetar namái nuna parte del documentu, escueya esa parte del testu y abra el diálogu Guetar y trocar.

Pa guetar testu

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.
  2. Introduza'l testu que deseya guetar nel cuadru de testu Guetar.
  3. Pue faer clic en Guetar o en Guetar too.

Cuando fai clic en Guetar, Writer amuesa la siguiente porción de testu coincidente cola so busca. Pue ver y editar el testu y, de siguío, faer clic en Guetar de nuevu p'avanzar a la siguiente porción de testu.

Si zarró'l diálogu, pue calcar la combinación de tecles Ctrl + Mayús + F pa guetar la siguiente porción de testu ensin necesidá de volver abrir el diálogu.

Como alternativa, pue usar los iconos qu'apaecen nel llau inferior derechu del documentu pa dir hasta la siguiente porción de testu o cualesquier otru oxetu del documentu.

Al faer clic en Guetar too, Writer escueye tol testu que contién les pallabres introducíes. D'esta miente pue, por exemplu, aplicar a tol testu atopáu'l formatu de negrina o aplica-y un estilu de caráuter determináu.

Pa trocar testu

Note.png Al contrariu de lo qu'asocede al guetar testu, la operación de trocar testu nun pue acutase namái al testu escoyíu.
  1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.
  2. Introduza'l testu que deseya guetar nel cuadru de testu Guetar.
  3. Introduza'l testu que va trocar al testu atopáu nel cuadru de testu Trocar con.
  4. Pue faer clic en Trocar o en Trocar too.

Si fai clic en Trocar, Writer busca en tol documentu'l testu del cuadru Guetar, a partir del llugar onde ta asitiáu'l cursor. Cuando atopa'l testu, Writer resaltar y espera la confirmación del usuariu. Faiga clic en Trocar pa trocar el testu del documentu col testu del cuadru Trocar con. Faiga clic en Guetar pa pasar al siguiente testu atopáu ensin trocar el testu de la seleición actual.

Si fai clic en Trocar too, Writer troca tol testu que contién les pallabres introducíes.

Pa guetar estilos

Imaxine que deseya guetar toles pallabres del documentu con un estilu de párrafu determináu asignáu, por exemplu, l'estilu "Testera 2".

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.
  2. Faiga clic en Más opciones pa espandir el diálogu.
  3. Active Guetar estilos.
    El cuadru de testu Guetar ye agora un cuadru de llista, nel que pue escoyese cualesquier de los estilos de párrafu aplicaos nel documentu actual.
  4. Escueya l'estilu que deseya guetar y, de siguío, faiga clic en Guetar o en Guetar too.

Pa guetar formatos

Imaxine que deseya guetar toles pallabres del documentu con un formatu de lletra determináu asignáu.

Note.png La opción de busca de formatos namái busca atributos directos de los caráuteres, pero non atributos aplicaos como parte d'un estilu.
  1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.
  2. Faiga clic en Más opciones pa espandir el diálogu.
  3. Faiga clic nel botón Formatu.
  1. Pue faer clic en Guetar o en Guetar too.

Más opciones

La busca por semeyanza dexa guetar testu que coincide parcialmente col testu de la busca. Pue definir el númberu de caráuteres nos que pue diferir el testu atopáu.

Verificar la opción Similaridad y optionalmente faiga clik nel ... botón pa camudar la configuración. (Afitando los trés númberos a 1 funciona bien pa testu n'Inglés.)

Tip.png Cuando s'activó la compatibilidá con idiomes asiáticos en Ferramientes - Opciones - Configuración del idioma - Idiomes, el diálogu "Guetar y trocar" ufierta opciones pa guetar en testos asiáticos.

El Navegador

El Navegador ye la ferramienta principal pa guetar y escoyer oxetos. Tamién pue utilizar el Navegador pa mover y camudar d'orde los capítulos, dende la vista xeneral disponible pa ver el documentu.

Escueya Editar - Navegador p'abrir la ventana del Navegador.

Utilice'l Navegador pa inxertar oxetos, enllaces y referencies del mesmu documentu o d'otros documentos abiertos. Consulte la guía del Navegador pa llograr más información.

Faiga clic nel iconu con un círculu azul na parte inferior derecha del documentu p'abrir la pequeña pantalla Navegación.

Usa la ventana de Navegación pequeñu pa brincar rápido a la proximo oxetu o a guetar la próxima testu nel documentu.