Etsi ja korvaa

Jump to: navigation, search

Haetaan ja vaihdetaan tekstejä tai muotoiluja käsiteltävästä asiakirjasta.

Valitse Muokkaa - Etsi ja korvaa

Ctrl+H

Oletus-palkissa napsauta

Kiikarikuvake
Etsi ja korvaa

Etsittävä teksti

Kirjoitetaan etsittävä teksti tai valitaan luettelosta yksi edellisistä hakutermeistä.

Haun asetukset näkyvät valintaikkunan Valintoja-osiossa

Korvaa tekstillä

Kirjoitetaan korvaava teksti tai valitaan joku aiemmin käytetty teksti tai tyyli luettelosta.

Korvausasetukset näkyvät valintaikkunan Valintoja-osiossa.

Asetukset

When in Calc: Solun koko sisältöVain kokonaiset sanat

Haetaan kokonaisia sanoja tai soluja, jotka vastaavat hakutekstiä.

Taaksepäin

Etsintä alkaa kohdistimen paikasta ja jatkuu taaksepäin tiedoston alkuun.

Säännölliset lausekkeet

Sallitaan korvausmerkkien käyttö haussa.

Säännöllisten lausekkeiden luettelo

Sama kirjainkoko

Erotellaan suur- ja pienaakkoset.

Vain nykyinen valinta

Haetaan vain valinta-alueen tekstistä tai soluista.

Tyylin etsintä / Tyylien sisällyttäminen hakuun

Etsitään määritellyllä tavalla muotoiltua tekstiä. Ensin rastitaan tämä ruutu ja valitaan sitten tyyli Etsittävä teksti -luettelosta. Korvaava tyyli määritetään Korvaa tekstillä -luettelosta valitsemalla. (Määritteet- ja Muotoilu-painikkeet ovat käytettävissä)

Note.png Kun etsittävät määreet on valittu painikkeillaan, Etsittävät tyylit-ruutu muuttuu Sisällytetään tyylit -ruuduksi LibreOffice Writerin Etsi ja korvaa -valintaikkunan Valintoja-osiossa.
Note.png Kun haetaan tekstiä, jossa on suoraan asetettu muotoilu ja tyyli, valitaan Sisältää tyylit-ruutu.

Huomautuksia

Writerissa voidaan valita huomautusten tekstit sisällytettäviksi hakuun.

Määreiden haku

Vastaavuushaku

Haetaan termejä, jotka ovat samankaltaisia kuin etsittävä teksti. Rastitaan ensin tämä valintaruutu ja sitten napsautetaan ... -painiketta vastaavuusehtojen asettamiseksi.

Täsmäytä puoli- ja täysleveät muodot (vain jos aasialaiset kielet on valittu)

Erotellaan puoli- ja täysleveät merkkimuodot toisistaan.

Samankuuloinen kuin (japani) (vain jos aasialaiset kielet on valittu)

Voidaan määritellä japanin kielessä hakuehtoja samantapaisille merkinnöille. Kun ruutu on merkitty, valitaan ... -painike ja määritellään haun ehtoja.

Haku japanista

Etsi kaikki

Etsitään ja merkitään valituiksi kaikki teksti- tai muotoiluosumat asiakirjassa (vain Writer- ja Calc-dokumenteissa).

Etsi

Etsitään ja valitaan seuraava asiakirjan teksti- tai muotoiluosumista.

Korvaa kaikki

Korvataan kaikki ehdot täyttävät teksti- tai muotoiluesiintymät.When in Impress: Toista tätä komentoa kunnes kaikki korvaukset diassasi on tehty.

Korvaa

Korvataan valittu teksti- tai muotoiluosuma ja jatketaan sitten seuraavaan esiintymään.

When in Writer: Määritteet

When in Writer: Valitaan tekstimääreet, joita haetaan. Esimerkiksi haku Fontti-määritteellä löytää kaikki ne tekstit, joissa ei ole oletusfonttia. Kaikki tekstit, joissa on suora fonttimääre ja tekstit, joissa on tyylin kytkemä fonttimääreen, löytyvät.

When in Writer: Muotoilu

When in Writer: Etsitään määriteltyjä muotoilupiirteitä, kuten fonttityyppejä ja -tehosteita sekä tekstin rivitysmerkkejä .

When in Writer: Ei muotoilua

When in Writer: Napsautetaan Etsittävä teksti tai Korvaa tekstillä -ruutua ja sitten tätä painiketta poistettaessa muotoiluhakuehtoa.

When in Writer:

Note.png Hakuehdot muotoilumääritteille ovat nähtävissä Etsittävä teksti - tai Korvaa tekstillä -ruutujen alla.

When in Calc: Etsi kohteesta

When in Calc: Kaavat

When in Calc: Arvot

When in Calc: Etsitään merkkejä, joita esiintyy arvoissa ja lausekkeiden tuloksissa.

When in Calc: Huomautukset

When in Calc: Etsitään merkkejä, joita on käytetty solujen huomautuksissa.

When in Calc: Haun suunta

When in Calc: Määritetään etsinnän solujärjestys.

When in Calc: Rivit

When in Calc: Sarakkeet

When in Calc: Etsitään ylhäältä alas saraketta pitkin.

When in Calc: Lisät

When in Calc: Etsitään kaikista taulukoista

When in Calc: Etsitään avoimen laskentatiedoston kaikista taulukoista.

Sulje

Suljetaan valintaikkuna tallentaen kaikki muutokset.

Tip.png Suljettuasi Etsi ja korvaa -valintaikkunan voit yhä suorittaa haun käyttäen viimeisintä hakuehtoa painamalla vaihto+Ctrl+F.