Asistente pa funciones

Jump to: navigation, search

Abre el Asistente pa funciones, qu'ayuda a crear fórmules de mou interactivu. d'empecipiar l'asistente, escueya una caxella o área de caxelles de la fueya actual pa determinar la posición na que se va a inxertar la fórmula.

Menú Inxertar - Función...

Ctrl + F2

Na barra de fórmules, faiga clic en

Iconu
Asistente pa funciones
Note.png {{{1}}}

El Asistente pa funciones cuenta con dos llingüetes: Funciones utilizar pa crear fórmules, y Estructura utilizar pa comprobales.

Llingüeta de funciones

Llista de categoríes y funciones

Categoría

Llista toles categoríes a la que les distintes funciones tán asignaes. Escueya una categoría pa ver les funciones apropriadas nel campu de llistáu, embaxo. Escueya "Tou" pa ver les funciones n'orde alfabetica, ensin importar la categoría. "Última usada" llista les funciones más apocayá usáu.

Función

Amuesa les funciones incluyíes na categoría escoyida. Calque dos vegaes pa escoyer una función. Al faer clic una sola vegada amuésase una curtia descripción de la función.

Matriz

Especifica que la función escoyida inxertar nel área de caxelles escoyida como fórmula de matriz. Les fórmules de matriz operen sobre delles caxelles. Caúna de les caxelles de la matriz contién la fórmula; ésta nun ye una copia, sinón una fórmula común que comparten toles caxelles de la matriz.

La opción Array ye idéntica a la ordeCtrl+Shift+Intro, que ye usada pa ingresar y confirmar formules na fueya. El formula inxertar como una formula matriz indicada por dos llaves { }.

Note.png El tamañu máximu d'una área de matriz ye de 128 por 128 caxelles.

Campos d'ingresu d'argumentos

Al faer doble clic nuna función, el campu o los campos d'entrada d'argumentu apaecen a la derecha del diálogu. Pa escoyer una referencia de caxella como argumentu, faiga clic directamente na caxella o arrastre na pertinente área de la fueya calteniendo calcáu'l botón del mur.Tamién pue entrar valores numbéricos o d'otru tipu o referencies directamente nos campos correspondientes del diálogu. Si utiliza entraes de fecha, fáigalo nel formatu correctu. Faiga clic n'Aceutar pa inxertar la resultancia na fueya de cálculu.

Amenorgar/Aumentar

Faiga clic nel iconu Amenorgar pa menguar el diálogu al tamañu del campu d'entrada. Esto facilita'l marcar la referencia riquida na fueya. L'iconu conviértese automáticamente en Maximizar. Faiga clic pa restaurar el tamañu orixinal del diálogu.

El diálogu embrivir de forma automática al calcar sobre la tabla col botón del mur y definir una área. Al soltar el botón del mur, el diálogu amosar de nuevu nel so tamañu completu y l'área definida col mur destacar nel documentu con un borde azul.

Icon
Amenorgar
Icon
Maximizar

Subtotal

En cuanto introdúcense argumentos na función, efeutúase la operación de cálculu. La previsualización informa de si'l cálculu de la función pue realizase colos argumentos introducíos. Si los argumentos introducíos provoquen un fallu, amuésase el códigu de fallu correspondiente.

Los argumentos requeríos indíquense por nome colos caráuteres en negrina.

f(x) (dependiendo de la función escoyida)

Permite accesar a un nivel subordináu del Asistente pa Funciones p'añerar una función dientro d'otra, en cuenta d'un valor o referencia.

Referencia al Argumento/Parámetro/Caxella (dependiendo na función escoyíu)

El númberu de campos visibles de testu depende na función. Entra argumentos directamente al campu del argumentu o al traviés de faiga clik nuna caxella na tabla.

Resultancia

Amuesa la resultancia del cálculu o un mensaxe de fallu.

Fórmula

Amuesa formular creáu. Tipea les sos entraes directamente, o crear formular col Asistente.

Tornar

Mueve'l focu escontra tras nos componentes de la fórmula, y les marca a midida que muévese.

Tip.png Pa escoyer una única función dientro d'una fórmula complexa que consta de delles funciones, calque dos vegaes na función na ventana de fórmula.

Siguiente

Muévese palantre nos componentes d'una fórmula na ventana de fórmula. Esti botón pue utilizase tamién p'asignar funciones a la fórmula. Si escueye una función y fai clic en Siguiente, la seleición apaez na ventana de fórmula.

Tip.png Por aciu un doble pulsación pue incluyir na ventana de fórmules una función de la ventana de seleición.

Encaboxar

Zarra'l diálogu ensin implementar la fórmula.

Aceutar

Termina el Asistente pa Funciones, y tresfier formular a les caxelles escoyíes.

Llista de categoríes y funciones

Llingüeta Estructura

Nesta páxina, pue ver la estructura de la función.

Note.png Si empieces el Asistente pa Funciones ente que'l cursor de caxella esta asitiada nuna caxella que y contién una función, el tabulador Estructura esta abierta y amuesa la composición de formular corriente.

Estructura

Amuesa una representación xerárquica de la función actual. Los argumentos puen amosase o anubrise faciendo clic nos signos más y menos asitiaos delantre.

Note.png Los argumentos señalar con un puntu azul si tán correchamente introducíos. Sicasí, un puntu de color coloráu indica que'l tipu de datu ye incorrectu. Por exemplu, si na función SUMA introduzse un testu como argumentu, esti postreru amuésase resaltáu en colloráu una y bones la función namái almite númberos como argumentos.