Guetar y trocar en Calc

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

En documentos de fueyes de cálculu puen buscase pallabres, fórmules y estilos. Pue dir d'una resultancia a otru o destacar toles caxelles que coinciden cola busca pa, de siguío, aplicar otru formatu o trocar el conteníu de la caxella con otru conteníu distinto.

Diálogu Guetar y trocar

Les caxelles puen contener testu o númberos introducíos directamente como si tratar d'un documentu de testu. Pero tamién puen contener testu o númberu productu d'un cálculu. Por exemplu, si una caxella contién la fórmula =1+2, va amosar la resultancia 3. Tien De decidir si va guetar el 1 y el 2, o'l 3.

Pa guetar fórmules o valores

Pue especificar nel diálogu Guetar y trocar si deseya guetar partes d'una fórmula o la resultancia d'un cálculu.

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.
  2. Faiga clic en Más opciones pa espandir el diálogu.
  3. Escueya "Fórmules" o "Valores" nel cuadru de llista Guetar en.

Si escueye "Fórmules" la ferramienta de busca va guetar en toles fórmules.

Si escueye "Valores" la ferramienta de busca va guetar nes resultancies de los cálculos.

Note.png El formatu del conteníu de les caxelles pue modificar de diverses maneres. Por exemplu, un númberu pue tener formatu de divisa, por qu'apaeza col símbolu de la divisa correspondiente. Pue ver el símbolu de acolumbrar pero nun pue buscalo.

Guetar testu

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.
  2. Introduza'l testu que deseya guetar nel cuadru de testu Guetar.
  3. Pue faer clic en Guetar o en Guetar too.

Al faer clic en Guetar, Calc escueye la siguiente caxella que contién el testu que busca. Pue ver y editar el testu y, de siguío, faer clic en Guetar de nuevu p'avanzar a la siguiente caxella que contenga'l testu.

1. Si zarróse'l diálogu, pue primir la combinación de tecles (Ctrl+Mayúsc+F) p'atopar la próxima caxella ensin abrir el diálogu .
  2. De forma predeterminada, Calc busca na fueya activa. Faiga clic en Más opciones y active la opción Guetar en toles fueyes pa guetar en toles fueyes del documentu.

Al faer clic en Guetar too, Calc escueye toles caxelles que contién el testu introducíu. D'esta miente pue, por exemplu, aplicar a toles caxelles coincidentes el formatu de negrina o aplicar un estilu de caxella determináu a toes al empar.

El Navegador

1. Escueya Editar - Navegador p'abrir el Navegador.

El Navegador ye la ferramienta principal pa guetar y escoyer oxetos.

Utilice'l Navegador pa inxertar oxetos y enllaces dientro d'un mesmu documentu o d'otros documentos abiertos.