Esportar como PDF

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Guarda el ficheru na versión 1.4 del formatu de documentu portable (PDF). Un ficheru PDF pue vese ya imprentase en cualquier plataforma ensin alteriar el formatu orixinal, mentanto tea instaláu el programa afayadizu.

Escueya Ficheru - Esportar como PDF

Iconu
Esportar directamente como PDF

General tab

Área

Configura les opciones d'esportación del ficheru PDF.

Tou

Esporta tolos rangos d'impresión definíos. Si nun se definió nengún rangu d'impresión, espórtase tol documentu.

Páxines

Esporta les páxines qu'escriba nel cuadru.

Pa esportar un rangu de páxines, use'l formatu 3-6. Pa esportar páxines concretes use'l formatu 7;9;11. Si deseyar, pue combinar dambes maneres d'esportar páxines por aciu d'un formatu como 3-6;8;10;12.

Seleición

Esporta la seleición actual.

Imaxes

Define les opciones d'esportación PDF pa les imaxes qu'hai dientro del documentu.

Note.png Les imaxes EPS con vistes previes encuallaes namái s'esporten como vistes previes. Les imaxes EPS ensin vistes previes enllastraes espórtense como marcadores de posición baleros.

Compresión ensin perda

Escueye una compresión ensin perda de les imaxes. Caltiénense tolos píxeles.

Compresión JPEG

Escueya una compresión JPEG de les imaxes. Con una calidá elevada, caltiénense casi tolos píxeles. Con una calidá baxa, piérdense dellos píxeles ya introdúcense defeutos, pero amenorga'l tamañu del ficheru.

Calidá

Introduza'l nivel calidable pa la compresión JPEG.

Amenorgar resolvimientu d'imaxe

Remuestrea o amenorga'l tamañu de les imaxes a un númberu inferior de píxeles por pulgada.

Escueya'l resolvimientu de destín pa les imaxes.

Xeneral

Define les opciones d'esportación PDF xenerales.

Embed OpenDocument file

This setting enables you to export the document as a .pdf file containing two file formats: PDF and ODF. In PDF viewers it behaves like a normal .pdf file and it remains fully editable in LibreOffice.

PDF/A-1a

Convierte al formatu PDF/A-1. El cual defínese como un formatu de ficheru electrónicu pa preservación por llargu tiempu. Tolos tipos de lletra que s'utilizaron nel documentu d'orixe van incorporase dientro del ficheru PDF xeneráu. Les etiquetes PDF van escribise.

PDF con etiquetes

Esporta les etiquetes especiales a les etiquetes PDF correspondientes. Esta opción pue aumentar considerablemente'l tamañu del ficheru.

Los PDF etiquetaos contienen información relativa a la estructura del conteníu del documentu. Esto pue ayudar a ver el documentu en preseos con distintes pantalles, y cuando s'usen aplicaciones de llectura de pantalles.

Esporta Marcadores

Escueya esportar marcadores de documentos de Writer como Marcadores en PDF. Los Marcadores son creaos pa tolos parrafos del esquema (Ferramientes - Numberación d'Esquema) y pa toles entraes de les tables de conteníu a les qu'asignó enllaces nel documentu d'orixe.

Export comments

Esporta los comentarios de documentos de Writer y Calc como notes PDF.

To export comments of Writer documents as they are shown in LibreOffice, choose Tools - Options - LibreOffice Writer - Print and select the In margins option in the Comments area. The exported pages will be scaled down and the comments will be placed into their margins.

Crear formularios en formatu PDF:

Escueya crear un formulariu PDF. Este pue diligenciarse ya imprimise pol usuariu del documentu PDF.

Unviar el formatu

Escueya'l formatu de los formularios d'unviada nel ficheru PDF.

Escueya'l formatu de los datos qu'usté va recibir dende'l pidimientu de: FDF (Forms Data Format), PDF, HTML, o XML.

Esta opción anula la propiedá URL del control que s'establez nel documentu.

Permitir nomes de campu dublicados

Dexa usar el mesmu nome pa múltiples campos del ficheru PDF xeneráu. En casu de que s'atope evacuáu, los nomes de campu van esportase usando nomes únicos xeneraos.

Esportar automáticamente páxines en blancu inxertaes

Si ta escoyíu, les páxines en blancu que s'inxertaren espórtense automáticamente a un ficheru PDF. Ye la opción más recomendable pa imprentar ficheros PDF a doble cara. Exemplu: L'estilu de párrafu de los capítulos d'un llibru siempres se define de forma qu'empiece en páxina impar. El capítulu anterior conclúi en páxina impar. LibreOffice inxerta una páxina en blancu con númberu de páxina par. Esta opción encargar d'establecer si espórtase o non dicha páxina par.

Llingüeta Vista inicial

Paneles

Namái páxina

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF que namái amuese'l conteníu de la páxina.

Marcadores y páxina

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese una paleta de marcadores y el conteníu de la páxina.

Miniatures y páxina

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese una paleta de miniatures y el conteníu de la páxina.

Abrir na páxina

Escueye p'amosar la páxina dada cuando'l llector abra el ficheru de PDF.

Ampliación

Estándar

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese'l conteníu de la páxina ensin ampliación. Si'l software de llectura ta configuráu pa usar un factor d'ampliación de mou predetermináu, la páxina amosar col factor d'ampliación aplicáu.

Axustar a ventana

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese la páxina ampliada p'axustala al tamañu de la ventana.

Axustar a anchu

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese la páxina ampliada p'axustala al anchu de la ventana.

Axustar visible

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese la'l testu y los gráficos de la páxina ampliaos p'axustalos al anchu de la ventana.

Aumentu

Escueya una escala cuando'l llector abra el ficheru de PDF.

Diseñu de páxina

Estándar

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese les páxines según la configuración de diseñu del software de llectura.

Una páxina

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese una sola páxina al empar.

Continuu

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese les páxines nuna columna vertical continua.

Páxines abiertes

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese les páxines una al llau d'otra nuna columna continua. Si hai más de dos páxines, la primera amuésase a la derecha.

Primer páxina a la izquierda

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF qu'amuese les páxines una al llau d'otra nuna columna continua. Si hai más de dos páxines, la primera amuésase a la izquierda. Ye necesariu activar la compatibilidá cola disposición complexa de testu na seición "Configuración d'idioma - Idiomes" del cuadru de diálogu "Opciones".

Llingüeta Interfaz d'usuariu

Opciones de ventana

Camudar tamañu de ventana a páxina inicial

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF que s'amuese nuna ventana qu'amuesa tola páxina d'entamu.

Centrar ventana na pantalla

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF que s'amuese centráu en pantalla na ventana de llectura.

Abrir en mou de pantalla completa

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF que s'amuese nuna pantalla completa de la ventana de llectura sobre'l restu de ventanes.

Amosar títulu del documentu

Escueya esta opción pa xenerar un ficheru PDF que s'amuese col títulu del documentu na barra de títulu del llector.

Opciones de la interfaz del usuariu

Anubrir barra de menúes

Escueya esta opción pa anubrir la barra de menúes del llector cuando'l documentu tea activu.

Anubrir barra de ferramientes

Escueya esta opción pa anubrir la barra de ferramientes del llector cuando'l documentu tea activu.

Anubrir controles de ventana

Escueya esta opción pa anubrir los controles del llector cuando'l documentu tea activu.

Transiciones

Usar efeutos de transición

Esporta l'efeutu de transición de diapositives de Impress a los efeutos PDF correspondientes.

Marcadores

Tolos niveles de marcadores

Escueya p'amosar tolos niveles de marcadores cuando'l llector abra el ficheru de PDF.

Niveles de marcadores visibles

Escueya p'amosar los niveles de marcadores sol nivel escoyíu cuando'l llector abra el ficheru PDF.

Links tab

Establez como s'esporten los marcadores y hiperenllaces dientro del so documentu.

Esporta marcadores como destinos con nome

Los marcadores (destinos de les referencies) in ficheros PDF puen definise como árees rectangulares. Amás marcadores pa nomar oxetos puen definise polos sos nomes. Habilite'l caxellu de verificación pa esportar los nomes de los oxetos nel so documentu como marcadores válidos nel ficheru de destín. Esto dexa enllazar a esos oxetos por nome dende otros documentos.

Convierte les referencies del documentu a PDF enllaces

Habilite esti caxellu de verificación pa convertir les URLs que referencien otros ficheros ODF a ficheros PDF col mesmu nome. Nes URLs referenciaes les estensiones .odt, .odp, .ods, .odg, y .odm convertir a la estensión .pdf.

Esportar les URLs relatives al sistema de ficheros

Habilite esti caxellu de verificación pa esportar les URLs a otros documentos relativos a les URLs nel sistema de ficheros. Vea "hiperenllaces relativos" na ayuda.

Enllaces de documentos cruzaos

Establez como se remanen los hiperenllaces dende'l so ficheru PDF escontra otros ficheros.

Mou per defeutu

Enllaces dende'l documentu PDF escontra otros documentos van remanase como ta establecíu nel sistema operativu.

Abrir col llector de PDF

Los enllaces de documentos cruzaos abrir col llector PDF qu'anguaño amuesa'l documentu. L'aplicación llectora de PDF tien de ser capaz de remanar el tipu de ficheru establecíu dientro del hiperenllaz.

Abrir col navegador d'internet

Los enllaces de documentos cruzaos abrir col navegador d'Internet. El navegador d'internet tendrá de ser capaz de remanar el tipu de ficheru especificáu nel hiperenllaz.

Security tab

Afitar contraseñes

Faiga clic p'abrir un diálogu nel qu'escribir les contraseñes.

You can enter a password to open the file. You can enter an optional password that allows to edit the document.

Imprentando

Non dexáu

Imprentar el documentu nun ta permitdo.

Baxu resolvimientu (150 dpi)

El documentu namái pue imprimise con un resolvimientu baxu (150 dpi). Non tolos llectores de PDF faen efeutiva esta preferencia.

Altu resolvimientu

El documentu pue imprimise n'altu resolvimientu.

Cambeos

Non dexáu

Nun se dexen cambeos nel conteníu del documentu.

Inxertar, desaniciar y rotar páxines

Namái ta dexáu inxertar, desaniciar y rotar páxines.

Rellenar dende los campos de formulariu

Namái ta dexáu rellenar campos de formularios.

Comentar y rellenar campos de formulariu

Namái comentar y rellenar campos de formularios ta dexáu.

Tou menos la estraición de páxines

Tolos cambeos tán dexaos con esceición de la estraición de páxines.

Active'l copiáu de conteníu

Escueya p'habilitar la copia del conteníu dende'l cartafueyu.

Habilite l'accesu de testu a les ferramientes d'accesibilidá

Escueya p'habilitar l'accesu de testu a les ferramientes d'accesibilidá.

Export button

Esporta el ficheru actual el formatu PDF.