Warning: This Help page is relevant to LibreOffice up to version 6.0.
For updated Help pages, visit https://help.libreoffice.org.

Brugerdefinerede kanter i tekstdokumenter

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Du kan anvende et udvalg af forskellige kanter til udvalgte celler i en Writer-tabel eller til hele tabellen. Andre objekter i tekstdokumenter kan også have brugerdefinerede kanter. For eksempel kan du tildele kanter til sidetypografier, til rammer og til indsatte billeder eller diagrammer.

1. Marker en celle eller et område af celler i en Writer tabel.
  2. Vælg Tabel - Tabelegenskaber.
  3. Klik på fanen Kanter i dialogen.
  4. Vælg de kantindstillinger, du vil anvende og klik på OK.

Valgmulighederne under Linjeplacering kan bruges til at anvende flere kanttyper.

Markering af celler

Afhængig af markeringen af celler ser området forskelligt ud.

Markering Linjeplaceringsområde
Hvis en enkelt celle er valgt i en tabel med flere celler eller hvis markøren er placeret inde i en celle, uden at nogen celle er valgt
en enkelt cellekant
En tabel med en celle, hvor cellen er valgt
en enkelt valgt cellekant
Celler i en kolonne valgt
kolonne valgte kant
Celler i en række valgt
række valgt kant
En tabel som består af 2x2 eller flere celler, hvor hele tabellen er valgt
blok valgt kant

Standardindstillinger

Klik på et af Standardikonerne for at sætte eller nulstille flere kanter.

• De tynde grå linjer inde i ikonet viser, hvilke kanter der bliver nulstillet eller slettet.
  • De mørke linjer inde i ikonet viser, hvilke kanter der vil få tildelt den valgte linjestil og farve.
  • De tykke grå linjer inde i ikonet viser, hvilke kanter der vil forblive uændrede.

Eksempler

Marker et område på omkring 8x8 celler, og vælg derefter Formater - Celler - Kanter.

standardikoner for rammer
  • Klik på det venstre ikon for at slette alle kanter. Dette fjerner både rammen og alle indre linjer.
  • Klik på det andet ikon fra venstre til sætte de ydre kanter og fjerne alle andre linjer.
  • Klik på ikonet længst til højre for at sætte en ydre kant. De inderste kanter ændres ikke.

Nu kan du fortsætte med at se, hvilke linjer de øvrige ikoner vil sætte eller fjerne.

Brugerdefinerede indstillinger

I området Brugerdefineret kan du klikke for at sætte eller fjerne individuelle linjer. Forhåndsvisningen viser linjer i tre forskellige udgaver.

Gentagne klik på en kant eller et hjørne skifter mellem de forskellige udgaver.

Stregtyper Billede Betydning
En sort streg
ubrudt linje som kant
En sort linje sætter den tilsvarende linje i de valgte celler. Linjen vises som en punkteret linje, når du vælger stilen 0,05 pt. Dobbelte linjer vises, når du vælger en stil med dobbelte streger.
En grå streg
grå linje som kant
En grå linje vises, når den tilsvarende linje i de valgte celler ikke vil blive ændret. Ingen linje vil blive sat eller fjernet på denne placering.
En hvid streg
hvid linje som kant
En hvid linje vises, når den tilsvarende linje i de valgte celler vil blive fjernet.

Eksempler

1. Marker en enkelt celle i en Writer-tabel, vælg derefter Tabel - Tabelegenskaber - Kanter.
  2. Vælg en tyk linjetype.
  3. For at sætte en nedre kant skal du klikke på den nederste kant flere gange, indtil du ser en tyk linje.
sætter en tyk nedre kant
Note.png Alle celler i en tabel i Writer har mindst en venstre- og bundlinje. De fleste celler i tabellens ydergrænse har som standard flere linjer.
Warning.png Alle linjer, som vises med hvid farve i forhåndsvisningen, vil blive fjernet fra cellen.

Definere kanter for sider

Definere kanter omkring afsnit