Cantos definíos pol usuariu en documentos de testu

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Nes caxelles d'una tabla o en toa una tabla de Writer puen aplicase distintos bordes de caxella. Coles mesmes, l'usuariu tamién pue definir los bordes pa otros oxetos de documentos de testu. Por exemplu, pue asignar bordes a estilos de páxina, marcos, o a imaxes o gráficos inxertaos.

1. Escueya una caxella o un bloque de caxelles nuna tabla de Writer.
  2. Escueya Tabla - Propiedá de la tabla.
  3. Nel diálogu, faiga clic na ficha Cantos.
  4. Una vegada escoyíes les opciones pa los bordes, faiga clic n'Aceutar p'aplicales.

Les opciones del área Disposición de llinies puen usase p'aplicar dellos estilos de borde.

Seleición de caxelles

L'aspeutu del área camuda en función de les caxelles que s'escueyan.

Seleición Área de disposición de llinies
Una caxella seleicionada nuna tabla que tien más d'una caxella, o punteru dientro d'una tabla ensin escoyer caxelles
borde de caxella
Tabla de caxella, caxella escoyida
borde de caxella escoyida
Caxelles nuna columna escoyida
borde escoyíu de columna
Caxelles nuna filera escoyida
borde escoyíu de filera
Tabla completa de 2x2 o más caxelles escoyíes
borde escoyíu de bloque

Configuración predeterminada

Faiga clic n'unu de los iconos Predetermináu p'axustar o restablecer dellos bordes.

• Les llinies fines grises dientro d'un iconu amuesen los bordes que se van restablecer o van suprimir.
  • Les llinies escures dientro d'un iconu amuesen les llinies que se van axustar por aciu l'estilu de llinia y el color que s'escoyera.
  • Les llinies grueses grises dientro d'un iconu amuesen les llinies que nun se van a camudar.

Exemplos

Escueya un bloque de 8x8 caxelles, aprosimao, y escueya Formatu - Caxelles - Cantos.

símbolos predeterminaos de los bordes
  • Faiga clic nel iconu de la esquierda pa suprimir toles llinies. Esta aición quita tolos bordes esteriores y toles llinies interiores.
  • Faiga clic nel segundu iconu de la esquierda pa establecer un borde esterior y quitar toles demás llinies.
  • Faiga clic nel iconu que ta totalmente a la derecha pa establecer un borde esterior. Les llinies interiores nun se modificar.

A partir d'equí, prosiga pa comprobar les llinies qu'establecen o quiten los demás iconos.

Configuración definida pol usuariu

Nel área definida pol usuariu, pue faer clic pa establecer o quitar llinies determinaes. La vista previa amuesa les llinies en tres estado.

P'alternar ente los trés, faiga clic repetidamente nun estremu o una esquina.

Tipos de llinia Imaxe Significáu
Llinia negra
llinia continua pa borde
La llinia negra establez la llinia correspondiente de les caxelles escoyíes. La llinia amuésase discontinua si escueye l'estilu de llinia de 0,05 pt. Amuésense llinies dobles al escoyer un estilu de llinia doble.
Llinia gris
llinia gris pa borde
Cuando la pertinente llinia de les caxelles escoyíes nun se va camudar amuésase una llinia gris. Nesta posición nun s'amiesta nin quita nenguna llinia.
Llinia blanca
llinia blanca pa borde
Cuando la pertinente llinia de les caxelles escoyíes va quitar amuésase una llinia blanca.

Exemplos

1. Nuna tabla de Writer, escueya una caxella. De siguío, escueya Tabla - Propiedá de la tabla - Cantos.
  2. Escueya un estilu de llinia gruesa.
  3. Pa establecer un borde inferior, faiga clic delles vegaes nel estremu inferior hasta qu'apaeza una llinia gruesa.
establecimientu de borde inferior con estilu de llinia gruesa
Note.png De forma predeterminada, toles caxelles d'una tabla de Writer tienen de tener a lo menos una llinia inferior y una esquierda. A la mayoría de les caxelles del perímetru de la tabla aplícase-yos más llinies de forma predeterminada.
Warning.png Toles llinies qu'apaecen de color blancu na vista previa van quitar de la caxella.

Definición de bordes pa páxines

Definir bordes pa los párrafos