Orrialde-zenbakiak

From LibreOffice Help
Jump to navigation Jump to search

Writer-en, orrialde-zenbakia testuan txerta dezakezun eremua da.

Orri-zenbakiak txertatzeko

Aukeratu Txertatu - Eremuak - Orrialde-zenbakia kurtsorea dagoen lekuan orrialde-zenbakia txertatzeko.

Tip.png Zenbakiaren ordez "Orrialde-zenbakia" testua ikusten baduzu, aukeratu Ikusi - Eremu-izenak.

Hala ere, eremu horiek lekuz aldatuko dira tesua gehitzean edo kentzean. Horrela, hobeto sar daiteke orrialde-zenbakiaren eremua kokaleku bera duen eta orrialde guztietan errepikatzen den goiburukoan edo orri-oinean.

Choose Insert - Header - (name of page style) or Insert - Footer - (name of page style) to add a header or footer to all pages with the current page style.

Zehaztutako orri-zenbaki batekin hasteko

Orain, orrialde-zenbakietan kontrol handiagoa eduki nahi duzun. Demagun, 12 orrialde-zenbakiarekin hasi behar litzatekeen testu-dokumentua idazten ari zarela.

1. Egin klik dokumentuko lehen paragrafoan.
  2. Aukeratu Formatua - Paragrafoa - Testu-fluxua.
  3. Jauziak arean, gaitu Txertatu. Gaitu Orrialde-estiloarekin Orrialde-zenbaki berria ezarri ahal izateko. Egin klik Ados botoian.
Note.png Orrialde-zenbaki berria orrialdeko lehen paragrafoen atributua da.

Orri-zenbakiaren estiloari formatua emateko

Demagun, orrialde-zenbaki erromatarrak nahi dituzula: i, ii, iii, iv eta abar.

1. Egin klik bikoitza orrialde-zenbakiaren eremuaren aurrean. Editatu eremuak elkarrizketa-koadroa ikusiko duzu.
  2. Hautatu zenbaki-formatua eta sakatu Ados.

Orri-zenbakiaren estilo bat baino gehiago erabiltzea

Orrialde batzuetan numerazio-estilo erromatarra behar duzu, eta gainerako orrialdeetan beste estilo bat.

Writer-en, orri-estilo bat baino gehiago beharko dituzu. Lehen orri-estiloak orri-oina du, eta orri-oin horrek zenbaki erromatarren formatua duen orri-zenbakiaren eremu bat dauka. Hurrengo orri-estiloak ere orri-oina du, baina orri-oin horretako orri-zenbakiaren eremuak beste itxura bat du.

Bi orri-estiloak orri-jauziaren bidez bereizi behar dira. Writer-en, orri-jauzi automatikoak nahiz eskuz txertatutako orri-jauziak erabil ditzakezu.

• An automatic page break appears at the end of a page when the page style has a different "next style".
    For example, the "First Page" page style has "Default" as the next style. To see this, you may press F11 to open the Styles and Formatting window, click the Page Styles icon, right-click the First Page entry. Choose Modify from the context menu. On the Organizer tab, you can see the "next style".
  • Eskuz txertatutako orrialde-jauzia orrialde-estiloak aldatuta edo aldatu gabe aplika daiteke.

Ktrl+Sartu sakatzen baduzu, orrialde-jauzia estilo-aldaketarik egin gabe aplikatuko duzu.

Txertatu - Eskuzko jauzia aukeratzen baduzu, orrialde-jauzia estilo-aldaketarik egin gabe edo eginda edo orrialde-zenbakia aldatuta txerta dezakezu.

Dokumentuaren arabera, bi aukera hauetako bat izango da egokiena: orri-estiloen artean eskuz txertatutako orri-jauzi bat erabiltzea, edo aldaketa automatikoa erabiltzea. Beste orriek duten estiloa ez den beste estilo bat duen titulu-orri bakarra behar baduzu, metodo automatikoa erabil dezakezu:

Lehen orriari beste orri-estilo bat aplikatzeko

1. Egin klik dokumentuaren lehen orrialdean.
  2. Aukeratu Formatua - Estiloak eta formatua.
  3. Estiloak eta formatua leihoan, egin klik Orrialde-estiloak ikonoan.
  4. Egin klik bikoitza "Lehen orrialdea" estiloan.

Orain, titulu-orrialdeak "Lehen orrialdea" estiloa du, eta hurrengo orrialdeek automatikoki estilo "Lehenetsia" izango dute.

You can now for example insert a footer for the "Default" page atyle only, or insert footers in both page styles, but with differently formatted page number fields.

Eskuz txertatutako orri-estiloaren aldaketa bat aplikatzeko

1. Egin klik beste orri-estilo bat aplikatu nahi duzun orriko lehen paragrafoaren hasieran.
  2. Aukeratu Txertatu - Eskuzko jauzia. Txertatu jauzia elkarrizketa-koadroa ikusiko duzu.
  3. In the Style list box, select a page style. You may set a new page number, too. Click OK.

Hautatutako orri-estiloa uneko paragrafotik estiloa duen hurrengo orri-jauziraino aplikatuko da. Baliteke aurrena orri-estilo berria sortu behar izatea.

Inguruko gaiak

Orrialde-zenbakiak orri-oinetan txertatzea

Goiburuko eta orri-oinei buruz

Orrialde-estiloak orrialde bakoiti eta bikoitietan txandakatzea

Uneko orrialdean oinarritutako orrialde-estiloa sortzea

Goiburukoan edo orri-oinean kapitulu-izena eta -zenbakia txertatzea

Goiburukoei eta orri-oinei formatua ematea